Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Περίεργο τουρκικό δημοσίευμα: Ελληνικό πολεμικό είχε επικίνδυνη αντιπαράθεση με τουρκικό υποβρύχιο στo Mπόντρουμ


Περίεργο τουρκικό δημοσίευμα: Ελληνικό πολεμικό είχε επικίνδυνη αντιπαράθεση με τουρκικό υποβρύχιο στo Mπόντρουμ

Ένα ανώνυμο τουρκικό blog, το οποίο όμως οι καλά γνωρίζοντες το συνδέουν με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, ανάρτησε τη Δευτέρα ένα περίεργο κείμενο, του οποίου η γνησιότητα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε εμπλοκή ελληνικού πολεμικού με τουρκικό υποβρύχιο στο Μπόντρουμ..........

Ο τίτλος του κειμένου είναι «Τουρκικό υποβρύχιο και ελληνική ακταιωρός βρέθηκαν σε επικίνδυνη αντιπαράθεση». Σύμφωνα με το εν λόγω blog, το τουρκικό υποβρύχιο αναδύθηκε ξαφνικά, περίπου δύο μίλια από τις τουρκικές ακτές, και ήρθε επικίνδυνα αντιμέτωπο με ελληνικό πολεμικό το οποίο ενοχλούσε Τούρκους ψαράδες. Το επεισόδιο σημειώθηκε τη Δευτέρα, όταν τουρκικές βάρκες ψάρευαν κοντά στην παραλιακή πόλη Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός). Οι βάρκες ενοχλούνταν από το ελληνικό πολεμικό το οποίο κατέφθασε από τη νήσο Κω. Όπως αναφέρει στη συνέχεια, το πολεμικό εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και κάλεσε τους ψαράδες να αποσυρθούν στις τουρκικές ακτές. Επί δύο ώρες το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής ενοχλούσε τις βάρκες των Τούρκων ψαράδων.
Ξαφνικά το υποβρύχιο, το οποίο κατευθυνόταν στο Κουσάντασι από τη Ναυτική Βάση του Μαρμαρά, αναδύθηκε κοντά στην Ακιαρλάρ και ύψωσε την τουρκική σημαία. Το ελληνικό πολεμικό αναγκάστηκε να αποσυρθεί σε διεθνή ύδατα, αλλά αργότερα στράφηκε εναντίον του υποβρυχίου. Στη συνέχεια, άνδρες του τουρκικού στρατού ανέβηκαν στο υποβρύχιο και επιθεωρούσαν από κοντά το ελληνικό πολεμικό. Αργότερα το ελληνικό πολεμικό επέστρεψε στη βάση της Κω.


Πηγή: .iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου