Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Γέμισαν το Βελλίδειο οι νεολαίοι του Γ.Παπανδρέου: Δεν είμαστε προπομπός κανενός – Δεν θέλουμε να γίνουμε συνιστώσα


opadoi papandrou-thes1

Εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση που διοργάνωσε το "Δίκτυο Αυτοοργάνωσης - Για τη Δημοκρατία και τον πολίτη", που έκανε σαφείς αναφορές στα θετικά σημεία της διακυβέρνησης Παπανδρέου (Διαύγεια, opengov) και πήρε θέση υπέρ της αλλαγής του ΠΑΣΟΚ και του πολιτικού σκηνικού αλλά κατά της ένταξής του σε άλλα πολιτικά σχήματα. ........

Περισσότερα από 450 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Δικτύου Αυτοοργάνωσης για τη Δημοκρατία και τον Πολίτη» να συμμετάσχουν στην πρώτη εκδήλωση δημιουργίας ενός δικτύου πολιτών στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τ.Τασιουλα για το voria.gr, το Δίκτυο, αν και τα μέλη του δεν το αποδέχονται, συγκεντρώνει τους λεγόμενους «παπανδρεϊκούς» του ΠΑΣΟΚ.
Το πρώτο κάλεσμα πάντως πρέπει να θεωρηθεί πετυχημένο, λόγω της αθρόαςπροσέλευσης κόσμου, που ανάγκασε μάλιστα τους διοργανωτές να αλλάξουν αίθουσαγια να χωρέσουν όσοι προσήλθαν στο Βελλίδειο το βράδυ της Παρασκευής.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, αυτή τη φορά δεν ακούστηκαν μομφές εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου ωστόσο κάποιοι δήλωσαν πολιτικά άστεγοι και εξέφρασαν την πικρία τους για το σημερινό ΠΑΣΟΚ.
opadoi papandrou-thes5
Ο εκπρόσωπος του Δικτύου, Λάμπρος Λαμπρογιάννης, υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου 2009-2011 και σημείωσε ότι «δεν είναι ντροπή να παραδεχθούμε ότι υπήρξαν τομές που συνέβαλαν στην εκβάθυνση της δημοκρατίας, στην πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό, όπως η Διαύγεια και το Opengov».
opadoi papandrou-thes6
Ο ίδιος τόνισε ότι το Δίκτυο δεν ταυτίζεται με πρόσωπα ή κόμματα, βρίσκεται στον προοδευτικό χώρο, και τα περισσότερα στελέχη του προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. «Οι αναφορές στον χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τυχαίες, ωστόσο δεν έχουμε τη φιλοδοξία να μετατραπούμε σε κόμμα ή σε συνιστώσα κόμματος. Θέλουμε να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό και φυσικά να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ. Όσοι λένε ότι είμαστε προπομπός της επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το κάνουν εκ του πονηρού», υπογράμμισε.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν αυτοδιοικητικά στελέχη, όπως η Δήμητρα Αγκαθίδου, ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, η Μαρία Παυλίδου (Καλαμαριά) και ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος (εκπρόσωπος του Μάρκου Μπόλαρη). Ακόμη το παρόν έδωσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Πάρις Μαυρίδης, όχι όμως πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή της Δημοκρατικής Παράταξης.
opadoi papandrou-thes2
opadoi papandrou-thes3
opadoi papandrou-thes4
Πηγή: seleo.gr, voria.gr (Τάσος Τασιούλας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου