Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Αύριο οι νέες ανακοινώσεις για την ανασκαφή στην Αμφίπολη...

 
Νέες επίσημες ανακοινώσεις για την πρόοδο των ανασκαφών στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη αναμένονται το πρωί του Σαββάτου, από την Κατερίνα Περιστέρη και την ανασκαφική ομάδα.
Πρόκειται για...

την πρώτη επίσημη ενημέρωση στην οποία θα συμμετάσχει όλη η ανασκαφική ομάδα, οι εργάτες και οι συντηρητές, ώστε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση που θα γίνει.

Ομιλητές θα είναι: Η Κ. Περιστέρη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα Ταφικού Μνημείου Τύμβου Καστά Αμφίπολης (2012-2014)». Ο Μιχ. Λεφαντζής, αρχιτέκτονας, με θέμα: «Η σχέση του Λέοντος με τον Τύμβο της Αμφίπολης: Αρχιτεκτονικές και οικοδομικές προσεγγίσεις».

Ο Δημ. Εγγλέζος, πολιτικός μηχανικός, με θέμα: «Ο ρόλος του Πολιτικού Μηχανικού κατά την αποκάλυψη του Ταφικού Μνημείου στον Τύμβο Καστά: Παρουσίαση προσωρινών στερεωτικών εργασιών και αναλύσεις για την ερμηνεία και τον έλεγχο ιστορικών υποθέσεων».

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Νίκος Σταμπολίδης, αρχαιολόγος, διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου