Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Το κακό το ΔΝΤ που μας έφερε ο Παπανδρέου

53453453534353453533111111.jpeg

Ως γνωστόν, στα έργα πρέπει πάντα να υπάρχει ο "κακός". Και άμα έχουμε και δύο κακούς, ακόμα καλύτερα. Στο σημερινό του άρθρο στο ΒΗΜΑ, ο Αντώνης Καρακούσης μας τους δίνει:

Πρώτος κακός: το ΔΝΤ, που απέτυχε το 2008 στην Αμερική, και μας κατσικώθηκε το 2010 στην Ελλάδα...

Και τι οποίο βεβαίως δεν αντιλαμβάνεται τι καλά που τα έχει κάνει όλα η κυβέρνηση Σαμαρά και βάζει προσκόμματα στη λαμπρή διαπραγμάτευση που κάνουν ο Παπασταύρου και ο Χρύσανθος.

Δεύτερος κακός ο Παπανδρέου. Που μας έφερε το ΔΝΤ.

Πιο συγκεκριμένα: "Αποφεύγοντας τα όποια μέτρα διάσωσης, εγκλωβίστηκε και το Μάιο του 2010 αποδεχόμενος το μνημόνιο εγκατέστησε και το κλονισμένο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα και κατ' επέκταση στην Ευρώπη". Έτσι αποφάσισε ο κ. Καρακούσης.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από τα λεγόμενά του;

1. "Αποφεύγοντας τα όποια μέτρα διάσωσης"? Στο πρώτο 5μηνο του 2010 - ΠΡΙΝ το μνημόνιο, το έλλειμμα είχε ήδη μειωθεί 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Προφανώς από μόνο του - γιατί ως γνωστόν ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του δεν είχε πάρει μέτρα.

2. "εγκλωβίστηκε και το Μάιο του 2010 αποδεχόμενος το μνημόνιο..." Ενώ αν δεν το είχε "αποδεχτεί" η χώρα σήμερα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση φυσικά.

3. "εγκατέστησε και το κλονισμένο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα και κατ' επέκταση στην Ευρώπη". Ο Παπανδρέου. Όχι η Μέρκελ που είπε πως η Γερμανία θα έβαζε λεφτά μόνο αν έβαζε και το ΔΝΤ.

Δεν θα πάψει ποτέ να με εντυπωσιάζει η αναίσχυντη προσπάθεια να ξαναγραφεί η ιστορία όπως βολεύει...
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου