Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Πολιτικές μαγκιές, χωρίς αντίκρισμα...

«Οι δανειστές δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να στηρίξουν το σημερινό κυβερνητικό σχήμα»…
Η τραγελαφική ιστορία με την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Όχι μόνο για την κυβερνητική αδυναμία να διαχειριστεί με στοιχειώδη σοβαρότητα ένα θέμα. Αλλά...
απαντάει με απόλυτη σαφήνεια και στο ερώτημα: «ποιος
κυβερνά αυτή τη χώρα;». Απλή η απάντηση, η τρόικα. Ενδεχομένως θα έπρεπε να θεωρείται και αυτονόητη τόσα χρόνια μετά, αλλά δεν ήταν για όλους. Κάποιοι, πίστευαν πως μπορούν να κάνουν τις δικές τους μικροπολιτικές μαγκιές και να την αγνοήσουν. Πολιτικοί κουτσαβακισμοί. Ψηφίζουμε νόμους εν αγνοία της τρόικας. 
Δεν τους ρωτάμε γιατί εμείς νομοθετούμε και άλλες τέτοιες ιστορίες επιχειρούσε να ισχυριστεί το κυβερνητικό επιτελείο το προηγούμενο διάστημα. Και δεν αρκέστηκε στα λόγια εντυπωσιασμού στα οποία επιδίδεται συνήθως. Επιχείρησε να ψηφίσει και έναν νόμο εν αγνοία των δανειστών. Το αποτέλεσμα, το βλέπουμε. 

Μια ακόμα κυβερνητική ήττα. Πολιτική, επικοινωνιακή και ό,τι άλλο μπορεί να προσθέσει κανείς, που δυστυχώς δεν χρεώνεται μόνο το κυβερνητικό σχήμα. Αλλά και η χώρα ολόκληρη. Είναι προφανές πως τέτοιες κινήσεις δεν ενισχύουν ούτε την πολιτική αξιοπιστία, ούτε τις διαπραγματευτικές δυνατότητες.

Η εξέλιξη αυτή, όχι απλά επιβεβαιώνει την απάντηση του προαναφερόμενου ερωτήματος, αλλά μας λέει με οριστικό και κατηγορηματικό τρόπο και κάτι άλλο. Πως οι δανειστές δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να στηρίξουν το σημερινό κυβερνητικό σχήμα...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο ου Γιάννη Παντελάκη πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου