Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Αυτό το άλογο είναι ο Βουκεφάλας!..

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι, επ’ αυτού, κατηγορηματικός...

Ο Βουκεφάλας είναι. Ο Βελόπουλος το ‘λεγε και το ξανάλεγε απόψε, σε μια εκπομπή τηλεαγορών, στο Extra channel.

Η βεβαιότητα του αυτή βασίζεται στο γεγονός, ότι…
το αριστερό μάτι του αλόγου είναι γαλάζιο. «Με γαλάζιο μάτι, μόνο τον Βουκεφάλα ζωγράφιζαν», είπε ο Βελόπουλος.

Το έργο το έχει ζωγραφίσει ο σπουδαίος ζωγράφος των Ελληνιστικών χρόνων Απελλής και κατά Βελόπουλο δίπλα στον γενειοφόρο, που πιθανότατα είναι ο Άδης, το άλλο πρόσωπο που θα αποκαλυφθεί σήμερα - αύριο, πρέπει να είναι ο «ένοικος» του τάφου.

Δηλαδή, ο Μέγας Αλέξανδρος. Δεν είπε το όνομα, αλλά αν το άλογο είναι ο Βουκεφάλας, ο «ένοικος» ποιος άλλος μπορεί να είναι…

1 σχόλιο:

  1. ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟΙ. ΟΜΩΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΤΙ.
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚAΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΜΜΕ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΛΑΚΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΚΟΦΤΑ ΑΠΟ TON ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ Μύρκινος (γνωστό και ως Δοξόμπους. Η γνωστή ταινία που πήρε το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ, είχε σαν τίτλο αυτό το όνομα).
    ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΝ Μυρκίνο. (Γι΄ αυτό έγραψα με μικρά γράμματα το όνομα του χωριού, για αναδείξω το σωστό όνομα). ΠΡΙΝ ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΣΤΑ 3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΕΓΡΑΦΕ Μυρκ~ινος, με περισπωμένη στο ι).
    ΤΩΡΑ, ΜEΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΟΙ ΑΝΙΔΕΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Μύρκινος ΑΝΤΙ ΓΙΑ Μυρκ~ινος).
    (ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡAΦΩ TA ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, όπως ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ (ΤΟΥΜΠΑ) ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Μυρκίνου, ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΗΣΕ.
    ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΟΠΟΟΙΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Η ΤΟΥΜΠΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ. ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ).
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑς, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΛΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ.
    ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΛΑΚΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
    ΤΑ ΠΕΡΙ ΘΑΜΜΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΤΖΑΜΠΑ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑΦΟΙ ΕΝΔΟΞΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΜΥΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΛΑΚΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΨΕΙΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ΄ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΝΑΣΚΑΠΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή