Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Βενιζέλος: «Τσόγλανοι οι μετέχοντες στο Συμπόσιο της Σύμης»..

venizelos_13022014.jpg

Η σκιά του Γιώργου Παπανδρέου έπεσε βαριά στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ μολονότι ο ίδιος απουσίαζε για μία ακόμη φορά. [newpost]
Την ώρα που ανακοινωνόταν η νέα ...
ομιλία του στο Ηράκλειο στις 24 Οκτωβρίου ΄με την ευκαιρία των εγκαινίων της περίφημης έκθεσης για τα 40χρονα του ΠαΣοΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρήκε να θυμηθεί τα γεγονότα στο Ζάππειο και την εσωκομματική διαμάχη του 2007.
Ακολούθησε...μακελειό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξέφυγε και φέρεται να μίλησε για "τσογλάνια της Σύμης" δηλαδή του ετήσιου συνεδρίου που διοργανώνει ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και για κάποιους στο ΠΑΣΟΚ που τον εξύβρισαν ισχυριζόμενοι ότι ονομάζεται "Τούρκογλου" και όχι Βενιζέλος, "ενώ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μου έχει φερθεί έτσι".


Epikairo: Ας σταθούμε στην ατάκα του Βενιζέλου "τα τσογλάνια της Σύμης". Μέσα στη σύγχυση και την βαθιά του άγνοια, σε συνδυασμό με μια μνησικακία που δεν μπορεί να κρυφτεί, τι ακριβώς βρίζει ο Βενιζέλος; Βρίζει την διαδικασία; Βρίζει τους ανθρώπους; Ή μήπως βρίζει αυτόν που το διοργάνωσε; Με τη σειρά λέμε συνοπτικά τα εξής:

Α) Το να βρίζεις τη διαδικασία ξεπερνά πλέον τα όρια της ευήθειας. Το Συμπόσιο της Σύμης ήταν ένα ιδεολογικοπολιτικό εργαστήρι, όπου νέοι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, υπό τη μορφή των workshops, ασχολήθηκαν για 2 ημέρες με πολύ σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την σύγχρονη δημοκρατία, όπως είναι η διαβούλευση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το περιβάλλον, οι νέες τεχνολογίες, η καινοτόμα επιχειρηματικότητα κλπ. Ο Βενιζέλος τι θελει να παραστήσει με την έκφραση "τσογλάνια της Σύμης;" Ότι είναι κατά της επιμόρφωσης; Και στην τελική, οι νέοι άνθρωποι είναι καλοί μόνο για να κάνουν μπούγιο σε εκδηλώσεις και ομιλίες του ίδιου, για να καταλάβουμε δηλαδή..

Β) Το να βρίζεις τους συμμετέχοντες στο Συμπόσιο είναι δείγμα λογικής παλαιοκομματικού κατσαπλιά. Έχει την εντύπωση ο Βενιζέλος ότι όσοι παρευρέθησαν στο Συμπόσιο της Σύμης είναι Παπανδρεϊκοί και σκοτίζονται με τον ίδιο; Όχι βέβαια! Νέοι άνθρωποι είναι, επιστήμονες και επαγγελματίες, που δήλωσαν συμμετοχή για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους. Ο Βενιζέλος ποιους προτιμά; Τους κλακαδόρους, που θα του λένε "ναι σε όλα;" Αυτοί δηλαδή οι άνθρωποι, που πολλοί απ' αυτούς θα ήθελαν να ασχοληθούν με την πολιτική δεν κάνουν για τον Βενιζέλο; Όταν όμως έχεις το σύνδρομο του "ανθρωποδιώκτη", δεν μπορείς να διανοηθείς τι συμβαίνει κάτω από τη μύτη σου.

Γ) Και τέλος, το να βρίζεις αυτόν που το διοργάνωσε, αποκτά πλέον χαρακτήρα αυτιστικής εμμονής. Ο Παπανδρέου, είτε το θέλει ο Βενιζέλος είτε όχι, προσκάλεσε νέους από όλη την Ελλάδα, όχι με την λογική της συναλλαγής, και δίχως να τάξει το παραμικρό και τους έδωσε την ευκαιρία να επιμορφωθούν, αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους. Ο Βενιζέλος τι έχει μάθει; Όσοι του μιλούν να του φιλούν πρώτα το χέρι, και μετά να μπαίνει στην λογική "τι μου δίνεις για να σου δώσω". Πολιτική μηδέν, ηθική κάτω από το μηδέν. Ο Παπανδρέου δεν υποσχέθηκε, δεν δελέασε, απλά έδωσε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να δοκιμάσουν κάτι το διαφορετικό. Ο Βενιζέλος, ως καθηγητής μάλιστα του Συνταγματικού Δικαίου, μπήκε ποτέ στον κόπο να διοργανώσει ένα σεμινάριο ή φόρουμ για τους θεσμούς ή το Σύνταγμα; Έδωσε ποτέ την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε καίρια θεσμικά ζητήματα; Ποτέ. Αντίθετα τι έκανε; Τους παραμύθιασε με την υπόθεση της "Ελιάς" και όσοι νέοι εκτέθηκαν στον σταυρό των ευρωεκλογών, πάτωσαν πανηγυρικά.

Καταληκτικά, ο Βενιζέλος εκπροσωπεί το ήθος του πολιτικού κατιναριού, του "σου είπα, μου την είπες και πάρε αυτό που έχω για σένα". Αυτό όμως δεν είναι συμπεριφορά ηγέτη. Ο Βενιζέλος υπάρχει μόνο για να διχάζει, να κατηγορεί. Οτιδήποτε υπάρχει έξω από τη σφαίρα ελέγχου του το κατηγορεί, το καθυβρίζει. Έχει εγκλωβιστεί στην ιδέα της προσωπικής του ήττας, αυτός ο "εκλεκτός". Είναι επιτακτική λοιπόν ανάγκη το ΠΑΣΟΚ και η Παράταξη να απεγκλωβιστεί το συντομότερο δυνατόν..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου