Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

«Μουτράκια» του Βαγγέλη, επειδή ο Παπανδρέου δεν τον κάλεσε στην ΣΔ. Και η «Προοδευτική Συμμαχία» κύριε;

benny_02102014.jpg

Νέο επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου με τη Χαριλάου Τρικούπη να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από την επιλογή του τελευταίου να μην απευθύνει πρόσκληση για την συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης. [newsbeast]..............
«Ίσως οι περισσότεροι να μην το είχατε προσέξει, αλλά τούτες τις ημέρες διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, η συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Όπως λένε, ο κ. Παπανδρέου προσκάλεσε τους πάντες (από Νιγηρία, Χιλή κ.α.) πλην Ευ. Βενιζέλου. Με δυο λόγια, δηλαδή, δεν κάλεσε το ΠαΣοΚ. Ο κ. Παπανδρέου έγινε πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επειδή ήταν πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Και το ΠαΣοΚ δεν εκλήθη. Γιατί όμως; Ανεπισήμως ειπώθηκε ότι δεν προσκάλεσαν τον κ. Βενιζέλο (που ήθελε να παραστεί) επειδή εκλήθησαν μόνον αρχηγοί κρατών και ελάχιστοι υπουργοί Εξωτερικών.

Έλα όμως που ο κ. Βενιζέλος εκείνες τις ημέρες βρισκόταν στη Νέα Υόρκη (για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ) με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών. Στο ΠαΣοΚ πολύ τους ενόχλησε η στάση Παπανδρέου και έψαξαν το θέμα. Τι διαπίστωσαν; Οτι οι περισσότεροι που εκλήθησαν δεν ήταν αρχηγοί κρατών, αλλά υπουργοί Εξωτερικών. Γιατί δεν εκλήθη ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος του (σοσιαλιστικού κόμματος) ΠαΣοΚ; Εκείνο που διέρρευσε είναι ότι πολλοί υπουργοί Εξωτερικών που εκλήθησαν είχαν την απορία γιατί απουσίαζε ο κ. Βενιζέλος και ρώτησαν τον ίδιο στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης. Και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δήλωνε άγνοια, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μην προκαλέσει ζημιά στη χώρα μας, που ήταν και απούσα από τέτοια συνεδρίαση».

Epikairo: Είναι καταπληκτικό που πάνε να βγάλουν από την μύγα ξίγκι. Τώρα ανακάλυψαν την ιστορία γιατί ο Παπανδρέου δεν κάλεσε τον Βενιζέλο στην Σοσιαλιστική Διεθνή. Με άλλα λόγια τα ελληνικά ΜΜΕ διαδίδουν έναν καημό του Βαγγέλη, επειδή ο Παπανδρέου τον απέκλεισε από τις εργασίες της Διεθνούς. Επειδή δεν θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε (βλ. παλαιότερο μας ποστ εδώ), θυμόμαστε τον Βενιζέλο, ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να μετέχει στην "Προοδευτική Συμμαχία" του SPD, που συστήθηκε πέρυσι, ως απάντηση στην Σοσιαλιστική Διεθνή, επειδή την θεωρούσαν "ντεμοντέ" και δίχως δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης (ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ)

Μήπως ο Βενιζέλος τότε, ρώτησε τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για το εάν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετέχει στην γερμανική "Προοδευτική Συμμαχία"; Όσο καιρό ο Βενιζέλος με την υπογραφή του ενέταξε το ΠΑΣΟΚ στη συμμαχία, σήκωσε το τηλέφωνο να προτείνει στον Παπανδρέου κοινές δράσεις αυτών των δύο οντοτήτων; Όχι βέβαια. Είναι καταπληκτικό πώς καταφέρνει ο Βενιζέλος να κάνει συνεχώς αποκλεισμούς, αλλά να τους φορτώνει στους άλλους.

Επιτέλους, ας ωριμάσει λίγο και ας μην κυνηγά διαρκώς την σκιά του Παπανδρέου..
- See more at: http://www.epikairo.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου