Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Δεν είναι σαφές, αν ο επόμενος θάλαμος είναι ο τελευταίος...

Την εκτίμηση ότι σήμερα, ή το αργότερο αύριο θα φανεί, αν υπάρχει τρίτο πρόσωπο στο απαράμιλλης τέχνης και τεχνικής ψηφιδωτό δάπεδο του τύμβου Καστά, εξέφρασε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
«Δεν έχει αποκαλυφθεί...
ανατολικά και δυτικά της παράστασης όλο το ψηφιδωτό, γιατί στα σημεία αυτά πατούν τα υποστυλώματα. Μπορεί να υπάρχει και άλλο πρόσωπο ή διακόσμηση, σήμερα ή αύριο θα φανεί αυτό», ανέφερε στον ΣΚΑΙ. «Δεν είναι σαφές, αν ο επόμενος θάλαμος είναι ο τελευταίος» πρόσθεσε.
Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού έκανε λόγο για «μνημείο εξέχον και μοναδικό». «Είναι ταφικό μνημείο, έχουν βρεθεί τα χαρακτηριστικά που προδίδουν αυτό το χαρακτήρα. Νομίζω ότι το ψηφιδωτό ενισχύει απολύτως τη χρονολόγηση ότι το μνημείο είναι του τελευταίου τετάρτου του 4ου προ Χριστού αιώνα», σημείωσε.
Σύμφωνα με την κ. Μενδώνη, «αυτό το μνημείο θα συζητηθεί για παρά πολλά χρόνια και θα απασχολήσει πολύ μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας».
Αναφερόμενη, εξάλλου, στις εκτιμήσεις διάφορων συναδέλφων της αρχαιολόγων, παρατήρησε ότι «πρέπει να μένουμε στα δεδομένα, όλα όσα λέγονται είναι υποθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου