Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ψυχρολουσία στο Μαξίμου......για τη ρύθμιση των 100 δόσεων...

Ψυχρολουσία στο Μαξίμου για τη ρύθμιση των 100 δόσεων


Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς υπήρξε σοβαρότατη εμπλοκή στις ...
διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την δυνατότητα αποπληρωμής τους από 72 έως 100 δόσεις.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν πήγαν όπως ανέμενε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι της τρόικας διατύπωσαν ενστάσεις τόσο για το θέμα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων όσο και για αυτό των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αποπληρωμή τους από 72 έως 100 δόσεις.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζητούν από την κυβέρνηση η ρύθμιση τα ληξιπρόθεσμα να «κουμπώνει» με αυτή των κόκκινων δανείων. Σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρηθεί ως μονομερής ενέργεια από την πλευρά της Αθήνας.
Ήδη χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία διυπουργική στο υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να αρθούν οι ενστάσεις της τρόικας.

Η σύσκεψη συνεκλήθη αμέσως μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με την κυβέρνηση να επιζητεί την εύρεση της «κοινής συνισταμένης» με την τρόικα στο φλέγον θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες, ειδικά προς το Δημόσιο, αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 1 δισ. ευρώ και υπερέβησαν τα 70 δισ. ευρώ.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός.


Οι εξελίξεις αυτές έχουν θέσει σε... επιφυλακή το Μέγαρο Μαξίμου. Τα στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούν να κλείσουν το θέμα με την τρόικα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση εκτιμούν ότι η εικόνα του πρωθυπουργού θα δεχτεί βαρύτατο πλήγμα. Και αυτό διότι η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και 100 δόσεις υπήρξε βασική δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ πριν από 45 ημέρες...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου