Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Γράμμωσέ μας Γιάννη... #vol.4

pretenderis_10022014.jpg

Guess who? Μα φυσικά σημερινό άρθρο στα "ΝΕΑ" του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Πρετεντέρη, όπου η γραμμή άργησε μια μέρα βεβαίως..



tanea_03092014.jpg


Καταρχάς η απώλεια η ψυχραιμίας, μολονότι το άρθρο θέλει να δείξει το αντίθετο, φαίνεται από το ημερολογιακό λάθος. Αυτά που περιγράφει ο Πρετεντέρης έγιναν το 2011 και όχι το 2012. Κατά δεύτερον, επειδή ακριβώς δεν είμαστε λωτοφάγοι, υπενθυμίζουμε παλαιότερο post μας για το πώς η ομάδα Βενιζέλου οδήγησε την κυβέρνηση Παπανδρέου σε αποσταθεροποίηση τον Ιούνιο του 2011, αντικρούοντας την ζύμωση ότι ο Παπανδρέου πήγε "οικειοθελώς" να συνεργαστεί με τη δεξιά του Σαμαρά: "άλλα ήθελε να καταργήσει ο Βαγγέλης! Εκτός από το ΠΑΣΟΚ..."

 Η είδηση βέβαια ενός κατά τα άλλα προβλέψιμου άρθρου είναι ότι ο Πρετεντέρης συντάσσεται πλήρως και πλέον ανοιχτά με το αφήγημα ότι ο Παπανδρέου χρεοκόπησε την χώρα και όχι η διακυβέρνηση Καραμανλή, ρίχνοντας κι αυτός νερό στον μύλο της πολιτικής αποκατάστασης του Α-καταλληλότερου. Βέβαια ο Πρετεντέρης, που προσπαθεί να γραμμώσει το αναγνωστικό του κοινό, αναφέρεται στον Ιούνιο του 2011 και τον Νοέμβρη του 2011 με μια ελαφρότητα, με μια αίσθηση του αυτονόητου, παραλείποντας εσκεμμένα το πολιτικό περιβάλλον που περιέβαλε την μονοκομματική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο. 

Λες και εν υπήρχαν "αγανακτισμένοι" στις πλατείες, λες και δεν υπήρξε ποτέ ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου πρωθυπουργού. Αλλά ο Πρετεντέρης δεν τα λέει αυτά, γιατί πίσω απ' αυτά τα καταστατικά γεγονότα κρύβονται οι Σαμαράς και Βενιζέλος, Αλλά έχει χιούμορ ο Πρετεντέρης όταν λέει ευθαρσώς ότι ο Παπανδρέου πήγε να μας βγάλει από την ευρωζώνη, όταν είναι πλέον γνωστό ότι ο τυχοδιωκτισμός του Σαμαρά ήταν εκείνος που οδήγησε την Ελλάδα στο παραένα της εξόδου την άνοιξη του 2012, την περίοδο των εκλογών που ο ίδιος προκάλεσε. Σαμαράς-Βενιζέλος έπαιξαν την χώρα στα ζάρια, αλλά είπαμε, ο Πρετεντέρης νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους.

Δεν χρειάζεται κανείς να έχει κρυστάλλινη σφαίρα. Σε μερικές μέρες από σήμερα, που θα ξεκινά η "Ανατροπή", όλως τυχαίως θα έχει και την πρώτη δημοσκόπηση της χρονιάς και όλως τυχαίως αυτή η δημοσκόπηση θα προσπαθήσει να καταδικάσει τον Παπανδρέου σε πολιτικό θάνατο, παρουσιάζοντας τον φυσικά αντιδημοφιλέστερο, ακόμα και από τον πλέον αντιδημοφιλή όλων, τον προστατευόμενο του Πρετεντέρη Βαγγέλη Βενιζέλο.

Αλλά καμιά δημοσκόπηση δεν μπορεί να κρύψει το αυτονόητο, όσο κι αν πονάει το κατεστημένο: Την Δευτέρα είχε πολύ κόσμο στο Ζάππειο, απροσδόκητα πολύ κόσμο για εκείνον που δήθεν "κατέστρεψε" την χώρα. Και μεταξύ μας αυτό είναι που τους ενοχλεί, όχι οι αποδοκιμασίες και τα συνθήματα..
- See more at: http://www.epikairo.gr

1 σχόλιο:

  1. [[ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!!]]
    ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ????

    ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ???

    Περνώντας την πόρτα του SUPER MARKET για να ψωνίσεις, ή , πηγαίνοντας στη ‘’λαϊκή’’ , Έλληνα ψάξε στην τσέπη σου να δεις πόσα ελάχιστα χρήματα έχεις. Θυμάσαι πως ζούσαμε μέχρι το 2004, που όλος ο κόσμος μας ζήλευε και μας καμάρωνε. Μέσα σε πέντε χρόνια η κλίκα του Καραμανλή διπλασίασε το Δημόσιο χρέος, και από 178 δις Ευρώ το πήγε στα 300 δις ευρώ, ώστε να γίνουμε ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ και ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ για μια ζωή στους Ευρωπαίους, χωρίς δυνατότητα και ΕΛΠΙΔΑ απελευθέρωσης. Σήμερα γνωρίζεις ποιοι φταίνε για την κατάντια μας και το χάλι μας. Είναι η αιώνια δεξιά που πάντα μας κρατούσε ‘’αιχμάλωτους’’ και ‘’ όμηρους’’ και εθνικά και οικονομικά, ώστε οι ΝΕΟΙ κοτζαμπάσηδες να μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν και να νέμονται τα ‘’όσα κληρονόμησαν’’

    Γιατί ο Καραμανλής ΔΕΝ αντέδρασε και δεν ενημέρωσε για την χρεοκοπία που ΗΔΗ κτυπούσε την πόρτα μας? Ήταν τόσο ανθέλληνας που προετοίμαζε την επιστροφή του καταστρέφοντας τον Παπανδρέου και την Ελλάδα? Συνειδητή ΠΡΟΔΟΣΙΑ και υπακοή στην ξένη κλίκα ή, άθλια αμέλεια και ανικανότητα??? Μας έδεσε χειροπόδαρα, όπως ο …αείμνηστος εβραιότουρκος μπάρμπας του, ώστε ΚΑΝΕΙΣ Έλληνας πρωθυπουργός στο μέλλον, να μην μπορέσει να αποσκιρτήσει από τους δεσμούς των Ευρωπαίων, ακόμη κι αν θίγεται η Εθνική μας αξιοπρέπεια, ώστε να ψηφίσουμε ΝΑΙ ! σε όλα τα συνταγματικά δεσμά της ΕΕ και να μεταβληθούμε σε …αριθμούς χάνοντας τα πάντα?
    Διότι άλλο να είσαι μια χώρα οικονομικά υγιής και άλλο να είσαι ο ζήτουλας και ο αξιολύπητος της παγκόσμιας κοινότητας.
    Γι αυτό και η πρώην πρόεδρος της Βουλής , κ. Αννα Ψαρούδα –Μπενάκη, μίλησε στον Πρόεδρο Παπούλια για [[ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ !!!]] Με τι στοιχεία, ‘’μίλησε’’ για απώλεια εθνικής κυριαρχίας, η οποία συνήθως είτε επιβάλλεται δια των όπλων είτε δια της οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας. Εννοούσε ΑΡΑΓΕ τα 300 ΔΙΣ. Του ΧΡΕΟΥΣ που αυτό μόνο του δεν ήταν δυνατόν να αποπληρωθεί ποτέ?

    ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΝ, δημιουργώντας ‘’πάτημα’’ για δήθεν αντεθνική ενέργεια της κυβέρνησης Παπανδρέου.
    Κατέστρεψαν κάθε οικονομική δραστηριότητα προσλαμβάνοντας 865.000 υπαλλήλους με κομματικές ταυτότητες, προκειμένου να δημιουργήσουν το στρατό των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ψηφοφόρων, των οποίων η ΣΙΓΟΥΡΗ αποπομπή από νέα κυβέρνηση θα δημιουργούσε αυτόματα, ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για επαναφορά της δεξιάς στην εξουσία. Και αφού μας κατέστρεψε , λιποτάχτησαν ενώ όλο το διάστημα έβγαζαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες στο εξωτερικό. Σήμερα κρύβονται σαν ‘’άρρωστες’’ γάτες και χαλάνε τα χρήματα που κάθε μήνα παίρνουν χωρίς να προσφέρουν τίποτε στην πατρίδα μας.
    Υπάρχουν άραγε ΕΛΛΗΝΕΣ ψηφοφόροι της δεξιάς που δεν επιθυμούν την τιμωρία της κλίκας εκείνης που μας κατέστρεψε και μας μετέβαλε σε επαίτες και παρίες?

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ? ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή