Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν άκουσε, δεν είδε, δεν μίλησε...

Γιατί, άραγε, ο Αντώνης Σαμαράς δεν απάντησε πιο δυναμικά στην τελευταία ερώτηση της κοινής συνέντευξης Τύπου με την Ανγκελα Μέρκελ για...
τα Σκόπια, τα οποία η δημοσιογράφος αποκάλεσε «Μακεδονία»; Κατ' αρχάς, την ερώτηση έθεσε στα γερμανικά συντάκτρια της σκοπιανής υπηρεσίας της Deutsche Welle, η οποία πήρε ερώτηση επειδή δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τα γερμανικά ΜΜΕ:


Οι δημοσιογράφοι από γερμανικής πλευράς ήταν ελάχιστοι. Η κ. Μέρκελ έδειξε να ενοχλείται που ρωτήθηκε εάν συζητήθηκε το θέμα της ονομασίας στη συνάντηση και άρχισε να κοιτάζει δεξιά-αριστερά. Πιθανώς έψαχνε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ να του τα ψάλει. Απάντησε κοφτά ότι δεν συζητήθηκε το θέμα ονομασίας «αυτής της χώρας», και έκανε νεύμα στον κ. Σαμαρά, ο οποίος, λόγω καθυστέρησης στην έναρξη της μετάφρασης, είχε ακούσει το Mazedonien αλλά δεν είχε κατανοήσει την ερώτηση πλήρως, ότι κάλυψε εκείνη το θέμα.

Ο πρωθυπουργός περιορίστηκε λοιπόν να πει βιαστικά ότι δεν έχει κάτι άλλο να προσθέσει και αποχώρησε μαζί με την κ. Μέρκελ. Δεν θα έπρεπε, όμως, να δοθεί μία πιο σκληρή απάντηση;..

Β.ΣΑΜ. - enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου