Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Κάντε τον Βενιζέλο Μόνιμο Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας.

benny_03092014.jpg
 Και όμως, είναι κάτι που ένας εκ των πολιτικών φίλων του κ. Βενιζέλου το έλεγε προχθές και δεν στερείται φαντασίας. Είναι ακόμη ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι των σεναριογράφων, που αυτή την περίοδο ανθούν και βρίσκονται στα καλύτερά τους. [paraskhnio]
Σύμφωνα, λοιπόν, με την τελευταία πράξη του σεναρίου, γίνονται ....
πρόωρες εκλογές από την αδυναμία εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα είναι πρώτο κόμμα και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και στις εκλογές με ευθύνη φυσικά του κ. Σαμαρά, δεν καταφέρνει να σχηματίσει κυβέρνηση. Ερχεται, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ, που στη χειρότερη περίπτωση θα έχει εκλέξει περί τους 10-12 βουλευτές, και απευθυνόμενο στο πρώτο κόμμα, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, θα του πει: Συμφωνούμε να συγκυβερνήσουμε με τους δικούς μου βουλευτές και, άρα, έχει τη δεδηλωμένη στη Βουλή. Ομως, ο Βαγγέλης Βενιζέλος που ήδη θα έχει ξεκινήσει διαδικασία αλλαγής ηγεσίας να εκλεγεί με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ στο ύψιστο αξίωμα της πολιτείας.

Και συνταγματική επάρκεια και με το παραπάνω διαθέτει, και γνωρίζει από τους θεσμούς του κράτους, και επαφές σε διεθνές επίπεδο διατηρεί και νέος στην ηλικία είναι. Διαθέτει δημοκρατικό αίσθημα, είναι προοδευτικός, προέρχεται από την Κεντροαριστερά, και δίνει τη δυνατότητα η νέα κυβέρνηση να είναι κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο.

Αν όλα αυτά δεν είναι προσόντα για έναν αρχηγό κράτους, αν τα διαθέτει όλα μαζί, τότε τι είναι; Σενάρια φαντασίας;

Epikairo: Μπροστά σ' αυτό το σενάριο, οι εμπνευστές του Χάρι Πότερ, του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Πολέμου των Άστρων είναι απλά επιφυλλιδιογράφοι. Ωστόσο αυτό το ρεπορτάζ παραλείπει μια ακόμα λεπτομέρεια, που ο μύστης των θεσμών Βαγγέλης έχει στο μυαλό του. 

Στην επερχόμενη συνταγματική αναθεώρηση, που θα ξεκινήσει από την επόμενη Βουλή, έχει σκοπό να θεσπίσει τον θεσμό του Μονίμου Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας. Αφού τα τελευταία 5 χρόνια της κρίσης είναι αντιπρόεδρος τριών Πρωθυπουργών, η πολιτεία πρέπει να τον ανταμοίψει με την δια βίου παραμονή στο αξίωμα του Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα διορίζεται (σιγά μην εκλέγεται) από τον εκάστοτε Πρόεδρο, αλλά ο πρώτος Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να παραμείνει στο αξίωμά του για τουλάχιστον 10 χρόνια, με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης της θητείας του, με μόνη την προφορική του διαβεβαίωση, για άλλα δέκα. Κι αυτό για να διασφαλίστει η πολιτική σταθερότητα, γιατί πλέον ο Βαγγέλης θα αναγνωρίζεται ως άμεσο όργανο του Συντάγματος. Υπάρχουν μάλιστα εισηγήσεις από πιστούς στο Θρόνο, ε συγγνώμη στον Αντιπρόεδρο της παρούσας κυβέρνησης, το αξίωμα αυτό να ονομαστεί "Βαγγέλης Βενιζέλος", έτσι ώστε να αποφευχθεί το τρολάρισμα από καλικάντζαρους και λοιπούς κλακαδόρους ότι ο Βαγγέλης δεν κατάφερε ποτέ να προεδρεύσει κάπου, πέρα του ΠΑΣΟΚ.

Γι αυτό ο Βενιζέλος θέλει να εκλέξει Πρόεδρο η παρούσα Βουλή. Εκλογή προέδρου, συνταγματική αναθεώρηση και άνοδος του Βαγγέλη στην Αντιπροεδρία της Δημοκρατίας, η οποία βεβαίως δεν θα στεγάζεται στο μίζερο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού, αλλά θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, στον τόπο που ξεκίνησαν όλα το 2007..
- See more at: http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου