Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Το μυστικό της Αμφίπολης έφερε τουρίστες -Συρρέουν να δουν τις ανασκαφές


Το μυστικό της Αμφίπολης έφερε τουρίστες -Συρρέουν να δουν τις ανασκαφές

Πλήθος τουριστών επισκέπτεται το τελευταίο τριήμερο τη Μεσολακιά, καθώς η αγωνία για το μυστικό που κρύβουν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αμφίπολη κορυφώνεται.
Παρόλο που οι ανασκαφές σταμάτησαν την Παρασκευή, λόγω του Δεκαπενταύγουστου, οι τουρίστες συρρέουν στην περιοχή του Στρυμονικού Κόλπου, με τα αυτοκίνητά τους να....
δημιουργούν ένα τεράστιο κομβόι.
Εκατοντάδες επισκέπτες βρέθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης και με ειδικούς τηλεφακούς παρατηρούσαν από μακριά το σημείο που εντοπίστηκαν τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης της προϊσταμένης της ΚΗ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Κατερίνας Περιστέρη.
Να σημειωθεί πως από την Πέμπτη η είσοδος της ταφικής περιβόλου στο λόφο Καστά της Αρχαίας Αμφίπολης καλύφθηκε με ειδικά σκέπαστρα, προκειμένου να προστατευτούν οι Σφίγγες αλλά και οι αρχαιολόγοι από την υπεριώδη ακτινοβολία.
Τη Δευτέρα αρχίζουν εκ νέου οι ανασκαφές
Οι ανασκαφές θα ξεκινήσουν εκ νέου από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με τη αρχαιολογική ομάδα να ενισχύεται και να εντείνει τις προσπάθειες της, ώστε σύντομα να «λύσει το γρίφο» των Σφιγγών της Αρχαίας Αμφίπολης.
Οι αρχαιολόγοι προχωρούν εκατοστό - εκατοστό, αφαιρώντας τους όγκους χώματος που καλύπτουν τα αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη μέσα υψηλής τεχνολογίας για να διεισδύσουν στο χώρο.
Στο σημείο των ανασκαφών θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί και ο στενός συνεργάτης της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, αρχιτέκτονας, Μιχάλης Λεφαντζής προκειμένου να ενισχύσει την αρχαιολογική ομάδα.
Κρατώντας και ο ίδιος «σιγή ιχθύος», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το υπουργείο Πολιτισμού είναι αυτό που θα δώσει την περαιτέρω ενημέρωση των εξελίξεων των αρχαιολογικών ανασκαφών». Σημείωσε μάλιστα πως «η αποκάλυψη των όσων κρύβουν οι Σφίγγες δεν σχετίζεται χρονικά με τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης. Ότι είναι να γίνει, θα το μάθετε εν καιρώ και μάλιστα πολύ γρήγορα».
Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις αρχαιολογικές ανασκαφές
Οι αρχαιολογικές ανασκαφές και οι δηλώσεις για την αποκάλυψη ενός εξαιρετικά σημαντικού τάφου, έχουν εγείρει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με τηλεοπτικούς σταθμούς και ειδησεογραφικά πρακτορεία να καταφθάνουν στην περιοχή.


Πηγή: .iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου