Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Συζητάμε όλα τα άλλα, εκτός από τον «ιερό Βενιζέλο».. #Γρηγοράκος #Χριστοφιλοπούλου

_11082014.jpg
 Φρένο στις φιλοδοξίες των επίδοξων δελφίνων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να βάλουν στελέχη που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην τελική ευθεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. [news247]
Μετά από την άτυπη "εκεχειρία" των προηγούμενων ημερών, στελέχη που βρίσκονται κοντά ....
στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη στέλνουν τα δικά τους μηνύματα σε όσους το προηγούμενο χρονικό διάστημα έθεταν θέμα ακόμα και αλλαγής ηγεσίας ενόψει των επερχόμενων εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ, βάζοντας - κατά κάποιους - και οι ίδιοι υποψηφιότητα σε μια πιθανή ανακίνηση θέματος αλλαγής στην κομματική πυραμίδα.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκ των στενών συνεργατών του Ευαγγέλου Βενιζέλου, ότι "το ιδρυτικό συνέδριο του φθινοπώρου δεν πραγματοποιείται για να δώσει πολιτικούς ρόλους σε κάποιους η να αναβαπτίσει κάποιους άλλους", βάζοντας ουσιαστικά τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε όσους υποκινούνται αυτά τα σενάρια και σε αυτούς που δηλώνουν διατεθειμένοι να υπερασπιστούν μέχρι τέλους την υπάρχουσα ηγεσία.

Μάλιστα, ο κ.Γρηγοράκος επέμεινε ότι το "ζητούμενο είναι η κεντροαριστερά κάτι που θα επιτευχθεί αν ξεπεραστούν οι προσωπικές στρατηγικές , οι ιδιοκτησιακές αντιλήψεις και οι προσωπικές ιδιοτέλειες", χωρίς ωστόσο, ο ίδιος, να προβεί σε οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά εναντίον συγκεκριμένου στελέχους.

Στο ίδιο πνεύμα και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία "κάρφωσε" όσους απεργάζονται σχέδια ανατροπής της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Η υφυπουργός, που ανήκει στην ομάδα των 6 που υπέγραψαν πρόσφατα πολιτικό κείμενο για την Κεντροαριστερά υπό τον τίτλο "Αν όχι τώρα πότε;" δήλωσε ότι η δική της ομάδα δεν θα αφήσει να εκδηλωθούν προσωπικά παιχνίδια και ανέφερε ότι "οι παλιοί και κορυφαίοι πρέπει να κάνουν δύο - τρία βήματα πίσω για να βοηθήσουν για το καλό της παράταξης".

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου σημείωσε ότι το συνέδριο πρέπει να σηματοδοτήσει την ίδρυση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης εκ νέου και ότι "πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς αρχηγισμούς και αποκλεισμούς".

Epikairo: Τι μας λεν ξεκάθαρα Γρηγοράκος-Χριστοφιλοπούλου: Ότι μόνο ο Βενιζέλος δικαιούται να έχει προσωπικές στρατηγικές, ιδιοκτησιακές αντιλήψεις και προσωπικές ιδιοτέλειες, α και να παίζει προσωπικά παιχνίδια, ενώ όλοι οι άλλοι που ασκούν κριτική στον Βενιζέλο και θέλουν εδώ και τώρα να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα και το καράβι να αλλάξει πορεία, πρέπει να σιωπούν, αποδεχόμενοι ότι όλα ξεκινούν από την παραμονή του Βενιζέλου στην εξουσία.

Γρηγοράκος-Χριστοφιλοπούλου εύλογα δεν θέλουν ανατροπή Βενιζέλου, γιατί πολύ απλά χάρις σε κεινον πήραν χαρτοφυλάκια στην κυβέρνηση Σαμαρά. Αλλά δεν μπορείς να μιλάς για ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς από τα υπουργικά γραφεία, ούτε να επιβάλλεις με το ζόρι ως προαπαιτούμενο το "αμετακίνητο" του Βενιζέλου, γιατί σ' αυτή την περίπτωση μιλάμε για κουκλοθέατρο και όχι κομματικές διαδικασίες. Και είναι "επίτευγμα" του Βενιζέλου που οι λεγόμενοι "προεδρικοί", τα κομματικά στελέχη που παραδοσιακά ήταν κοντά στον αρχηγό, να έχουν μετονομαστεί στη φράξια των "κυβερνητικών", επειδή ακριβώς η μισή Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έχουν υπουργικά χαρτοφυλάκια!

Από τα χείλη Γρηγοράκου-Χριστοφιλοπούλου διαφαίνεται και η κουλτούρα των λεγόμενων "βενιζέλικών", η οποία στοιχίζεται στην γραμμή "μην φάνε τον δικό μας". Όσοι αγωνιούν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και όσοι θέλουν επιτέλους να επανέλθει η άσκηση της πολιτικής και προγραμματικής ατζέντας στο τραπέζι, δεν βάζουν στο ζύγι την επιβίωση της παράταξης με την προσωπική τύχη του Βενιζέλου και των αυλικών του. Ας καταλάβουν ότι το θέμα είναι αυστηρώς πολιτικό και όχι προσωπικό. Το "καλό" της παράταξης περνά μέσα από την επιστροφή της πολιτικής και όχι μέσω της παραμονής σε οφίτσια των "δικών μας", ως κριτήριο κομματικής νομιμοφροσύνης..
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου