Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Εμμανουήλ Κριαράς: «Εζησα όλους τους πολέμους»...

BINTEO...
Απεβίωσε χθες, σε ηλικία 108 ετών, ο μεγάλος δημοτικιστής Εμμανουήλ Κριαράς, με κορυφαία προσφορά στην ελληνική γλώσσα. Το 2011 είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε να είχε πεθάνει παρά να ζεί αυτές τις καταστάσεις που περνούσε η χώρα.
Αυτή η δήλωση του ήταν...

η αφορμή για την συνέντευξη που ακολουθεί, μια από τις τελευταίες τις οποίες παραχώρησε ένας άνθρωπος με εσωτερική ευγένεια και ζεστή καρδιά που δήλωνε αγανακτισμένος από τις εξελίξεις. Συνέντευξη στην Ελένη Μπέλλου.
Γεννημένος το 1906 ο Εμμανουήλ Κριαράς έχει ζήσει το σύνολο σχεδόν της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ανατρέχοντας στους πολέμους που βίωσε στα 106 χρόνια του για πάνω από έναν αιώνα, αναγνωρίζει ότι αυτοί αφήνουν κατάλοιπα στην ψυχή των ανθρώπων.

Εμμανουήλ Κριαράς - 1 από tvxorissinora

Ο κύριος Κριαράς πιστεύει ότι βρισκόμαστε στη δίνη ενός οικονομικού πολέμου και ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει στο χείλος του γκρεμού βαδίζοντας σταθερά προς τον όλεθρο. Για την κατάσταση αυτή επιρρίπτει ευθύνες στους πολιτικούς, αλλά τονίζει ότι εξίσου μεγάλη ευθύνη φέρουμε κι όλοι εμείς που ως πολίτες δείξαμε ανοχή στην κακοδιαχείρηση των πολιτικών. Κατά την άποψη του η Ελλάδα πια θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να παραμείνει στην Ευρώπή αλλά και στην ευρωζώνη.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου