Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ο Χατζηνικολάου βρήκε την τρόμπα με την οποία φούσκωσαν το έλλειμμα οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου

2014-06-22_4.07.10_.png
 To screenshot είναι από το σημερινό πρωτοσέλιδο της RealNews, το οποίο παρουσιάζει τον κατηγορούμενο Γιώργο Παπακωνσταντίνου περίπου ως μέλος μίας μασονικής στοάς και τον Γιώργο Παπανδρέου ως πράκτορα ξένων δυνάμεων. Οι δύο αυτοί τύποι, ένα σκοτεινό βράδυ του 2010, σύρθηκαν καμουφλαρισμένοι με φούμο και στολές παραλλαγής, πήδηξαν τον ηλεκτροφόρο φράχτη της ΕΛΣΤΑΤ, κοίμισαν με υπνωτικές σφαίρες την άγρυπνη φρουρό κα Γεωργαντά, άνοιξαν το συνδυασμό του ελλειμματοφυλακίου, φούσκωσαν με την τρόμπα το έλλειμμα μέχρι να φτάσει στο 16% και έφυγαν από τον υπόνομο χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς. Μάλλον, σχεδόν κανείς...

2014-06-22_4.16.55_.png

Μάλιστα, το αξιόπιστο ρεπορτάζ της *έγκριτης* RealNews ανακυκλώνει αυτή την ιστορία του φουσκώματος και παραθέτει ως αποδεικτικό στοιχείο μία ολόσωμη φωτογραφία της τρόμπας που φούσκωαε το έλλειμμα. Αξίζει να διαβάσετε το απόσπασμα (δεν παραθέτουμε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να αγοράσετε και την εφημερίδα και μπορεί να είστε ένας από τους 5 τυχερούς που θα κερδίσει 50.000 ευρώ μετρητά):

2014-06-22_4.20.19_.png


Είναι σχεδόν προφανής η συνομωσία Σαμαρά-Βενιζέλου, με την αμέριστη βοήθεια του Μπαλτάκου, να αθωώσουν μέσω παραδικαστικού τον αγαπημένο τους φίλο Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και να δικαιώσουν πολιτικά τον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο υπερεκτιμούν. Δε μπορώ να φανταστώ άλλες σκοτεινές δυνάμεις που θα είχαν συμφέρον να υπερασπιστούν τους δύο συγκεκριμένους κυρίους, αν και πιστεύω ότι κανείς μπορεί να πάρει περισσότερες πληροφορίες αν του πει το φλυτζάνι η Βούλτεψη.

Επί της ουσίας:

Η Ελλάδα το 2009 είχε έλλεμμα 15,8% του ΑΕΠ, 36,5 δις ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Eurostat τον Απρίλιο του 2010 [eurostat]. Πρόκειται για ένα θηριώδες ποσοστό, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στον π/υ είχε προβλέψει ότι θα είναι μόλις 1,8%, αλλά επανειλλημμένα αναθεώρησε:

6/10/2008 Ο Γιώργος Αλογοσκούφης καταθέτει προσχέδιο Π/Υ με πρόβλεψη ελλείμματος για το 2009 στο 1,8%
21/12/2008 Η Βουλή ψηφίζει το τελικό σχέδιο Προϋπολογισμού με πρόβλεψη για το έλλειμμα στο 2%
5/2/2009 Γίνεται αναθεώρηση του στόχου του ελλείμματος και ο Γιάννης Παπαθανασίου που έχει αντικαστήσει τον καρατομημένο Αλογοσκούφη καταθέτει Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης με πρόβλεψη ελλείμματος για το 2009 στο 3,7%
18 Μαΐου 2009 ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει «Το δημοσιονομικό μας έλλειμμα υπολογίζεται στο 4-4,5% για το 2009, ενώ στις περισσότερες άλλες χώρες κυμαίνεται από 5 έως 13%». (από ομιλία στο ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής)
2/7/2009 σε κείμενο στο Eurogroup προβλέπεται ότι το έλλειμμα του 2009 θα ξεπεράσει το 10% (κρατήθηκε κρυφό και δεν δημοσιοποιήθηκε από την ΝΔ).
Σεπτέμβριος 2009, η Τράπεζα της Ελλάδος δημοσιοποιεί στο μηνιαίο στατιστικό της δελτίο το ταμειακό έλλειμμα για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2009: 20 δις Ευρώ ή 8,3 % του ΑΕΠ
2/10/2009, δύο μέρες πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει πρόβλεψη για το 2009 με έλλειμμα 6%.
22/5/2010 στις ανακοινώσεις του Απριλίου η Eurostat αναφέρει ότι το έλλειμμα του 2009 της Ελλάδας αναμένεται να είναι 13.6% (σε αναμονή των οριστικών ανακοινώσεων του Οκτωβρίο του 2010).
Οκτώβριος 2010: Η Eurostat ανακοινώνει το οριστικό έλλειμα της χώρας μας, το οποίο ήταν 15,8%.

Η Eurostat, η οποία έστειλε και στην Ελλάδα όπως κάνει για κάθε χώρα εμπειρογνώμονες, χρησιμοποίησε την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιεί για όλα τα κράτη μέλη, τον περίφημο κανόνα ESA 95 ( link), πάνω από 600 σελίδες.

Την αποτύπωση του ελλείμματος αναγνώρισε ως μόνο πραγματικό μέγεθος ο π/υ (προϋπολογισμός) του 2012 που συνέταξε τον Δεκέμβριο του 2011 το Υπουργείο Οικονομικών με Υπουργό το Βαγγέλη Βενιζέλο και πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Όπως επίσης και ο π/υ του 2013 που συντάχθηκε τον Νοέμβριο του 2012 με Υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Στουρνάρα και πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά και ο Κώστας Καραμανλής, η Σοφία Βούλτεψη και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Να θυμίσουμε ότι τα στατιστικά που ανακοινώθηκαν από το 2010 κι έπειτα ήταν τα πρώτα που δεν είχαν αστερίσκους από τη Eurostat, για τα οποία μέχρι τότε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία διατηρούσε επιφυλάξεις για την πραγματική αποτύπωσή τους. Για να γίνει αυτό, το ΠΑΣΟΚ με Υπουργό Οικονομικών τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου συνέταξε το νόμο για την ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, ώστε να σταματήσουν οι πολιτικές παρεμβάσεις που εξέθεσαν σε προηγούμενες περιόδους την Ελλάδα και τους Έλληνες.


Φήμες που θέλουν τον Χατζηνικολάου να αναπαράγει ανοησίες περί φουσκωμένου ελλείμματος για να προστατέψει τον Καραμανλή και τον άσπονδο προσωπικό του εχθρό Θοδωρή Ρουσόπουλο ελέγχονται ως ανακριβείς. Πάντως, με τούτα και με κείνα, η μπάλα παραμένει στην εξέδρα επί 5 συναπτά έτη και αυτό σίγουρα μπορεί να καταγραφεί ως ακόμη μία ιστορική επιτυχία της προπαγάνδας.

Ας ρωτήσουμε λοιπόν κάτι και μεις τον Νίκο Χατζηνικολάου:

Αλήθεια, Νίκο, πιστεύεις ακόμη ότι το έλλειμμα το φούσκωσαν οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου; Και αν ναι, τι μάρκα είναι το ψεκαστικό που φοράς; Διότι θα αρχίσω να πιστεύω ότι δεν φταίει το αεροπλάνο που περνάει από πάνω και σε ψεκάζει αλλά εσύ που κάθεσαι κάτω απ' την τουρμπίνα.
- See more at: http://epikairo.gr

2 σχόλια: