Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ο Μητσοτάκης μας θεωρεί ιθαγενείς ή λωτοφάγους;

mitsotakis_31122013.jpg
Δύο νομοσχέδια προτίθεται να προωθήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το νέο έτος. Το πρώτο θα αφορά τη συγχώνευση και κατάργηση 12 συνολικά νομικών προσώπων (ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ). Το δεύτερο θα βάζει σε νέες βάσεις την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, καταργώντας την επετηρίδα και αντικαθιστώντας την με ένα σύστημα βάσει προσόντων. [in.gr]
Επίσης, το ....
υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα αναδείξει το σχέδιο που έχει για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς θα έχει κεντρικό ρόλο στις προσλήψεις (δεν θα μπορεί αυθαίρετα κάθε υπουργείο να προσλαμβάνει προσωπικό), καθώς και στην αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο.

Παράλληλα, θα εστιάσει και στον αυτοσχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης, στη μείωση των οργανωτικών δομών στα υπουργεία κατά 40%, αλλά και στη μείωση του προσωπικού κατά 200.000, από το 2009 μέχρι σήμερα, με αποχωρήσεις -αναγκαστικές ή μη- μόνιμων ή έκτακτων υπαλλήλων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Epikairo: Δυστυχώς ο νυν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης πέφτει στην παγίδα και ακολουθεί την πολιτική Σαμαρά-Βενιζέλου, που συνοψίζεται στη φράση "θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε", που στόχο έχει να εμφανίσει τη δικομματική ως τη μόνη που κυβέρνηση που έκανε μεταρρυθμίσεις, θεωρώντας ότι ο ιστορικός πολιτικός χρόνος ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2012.

Επειδή δεν είμαστε ούτε λωτοφάγοι, ούτε ιθαγενείς, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον Μητσοτάκη ότι ήδη από το 2009, πριν από το Μνημόνιο και τη Τρόικα, είχαν ψηφισθεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου, με υπουργό Εσωτερικών τον Γιάννη Ραγκούση, δύο νομοθετήματα για την κατοχύρωση της αξιοκρατίας στο δημόσιο: ο ν. 3812/2009 που καθιέρωνε το καθολικό ΑΣΕΠ σε όλο το Δημόσιο (καταργώντας μάλιστα και τα stage του Καραμανλή) και ο ν. 3812/2010 που καθιέρωνε την επιλογή των ανώτατων διευθυντικών στελεχών του Δημοσίου μέσω πάλι ΑΣΕΠ, με το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής των Προϊσταμένων να εξασφαλίζει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στις προαγωγές στο Δημόσιο.

Όχι άλλα μήλα και πλαστικά καθρεφτάκια επομένως από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και είναι κρίμα για έναν πολιτικό όπως ο Μητσοτάκης, που και συγκροτημένο πολιτικό λόγο έχει και καινοτόμες ιδέες διαθέτει, να σύρεται στη λογική της "πιάτσας" και του "εμπορεύματος". Μ' αυτές τις μεθόδους πρεσβεύει τη νέα αντίληψη στην πολιτική;
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου