Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Ο καλός Αντιπρόεδρος του Σαμαρά #protasi_momfis

_10112013.jpg

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «ανεύθυνη την στάση» του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως με την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση ομολογεί το πολιτικό του αδιέξοδο.

«Οι βουλευτές των δύο κομμάτων που,,,,
στηρίζουν την κυβέρνηση μεταφέρουν την αγωνία την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια της κοινωνίας. Αυτή η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε παραμονές της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. και έρχεται και η υπονόμευση της χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την ταύτισή του με την ΑΝΕΛ και την ώσμωση με την Χρυσή Αυγή» είπε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο θέμα των ναυπηγείων κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει καταθέσει ακόμα την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που έχει προαναγγείλει «Περιμένουμε 25 ημέρες να την καταθέσετε. Η πράξη του συκοφάντη είναι μια πράξη άτιμη σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο. Ελάτε να δούμε πόσα πίδια πιάνει ο σάκος. Ελάτε να δούμε ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία, όπως πρώην στελέχη μυστικών υπηρεσιών και ορισμένα ΜΜΕ»

Από το στόχαστρο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν ξέφυγε και ο Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για την στάση που θα κρατήσει στην ονομαστική ψηφοφορία «Υπάρχει και πρόταση του «παρών» αλλά για να στηρίξεις έμμεσα την κυβέρνηση ποιο πλαίσιο στηρίζει; Παρών σε τι;» αναρωτήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος. [real.gr]

Epikairo: Σε γενικές γραμμές η ομιλία του Βενιζέλου είχε θετικές εκλάμψεις, όμως προς το τέλος δεν κατάφερε να αποφύγει το πολιτικό "κατινάζ" με το ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τα υποβρύχια, ενώ ο ίδιος παρουσίασε ως επίτευγμα την φυγή της Τρόικα από το γραφείο του τον Σεπτέμβρη του 2011, δεικνύοντας το μάλιστα ως μια επιτυχή και σκληρή διαπράγματευση. Εντούτοις να υπενθυμίσουμε ότι οι λεονταρισμοί Βενιζέλου τότε, έφερε το χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο ακόμη και σήμερα κρίνεται δύσκολο για την κυβέρνηση να απαλλαγεί. Περιττό να πούμε ότι δεν επιφύλαξε καμία αναφορά στον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όχι μόνο για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου 2011 (για την οποία ο Αντιπρόεδορς ζητούσε την επικύρωσή της από 180 βουλευτές), αλλά και για το ποιος πρωθυπουργός σήκωσε το βάρος τη διετία 2009-2011, έχοντας απέναντί του τους αγανακτισμένους. Παράλληλα η υπεράσπιση του πρώτου προγράμματος ότι δεν ήταν κακό προκαλεί απορίες, αφού ο ίδιος στις διπλές εκλογές του 2012 ζητούσε μανιωδώς "συγγνώμη" στον ελληνικό λαό. Ναι μεν καλό είναι που υπενθύμισε στο Σαμαρά ότι εκείνος προσχώρησε στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά η επιλογή αποστασιοποίησής του από τη ΔΗΜΑΡ και την  προσπάθεια ταύτισης της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας με την ενεργητική συμπόρευσή της με τη Δεξιά σίγουρα δεν βοηθά στην ενότητα του χώρου. Καταληκτικά ο Βενιζέλος έκανε μια πολύ καλή ομιλία ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, την οποία δεν πρόλαβε ποτέ να την χαρεί ο Παπανδρέου, όσο τον είχε εκείνος αντιπρόεδρο..
- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου