Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ... μια τρύπα στο νερό!



Ο μέγας Πλάτων έλεγε ότι "πάσα επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής, πανουργία ου σοφία φαίνεται". Και δεν χρειάζεται, φυσικά, να πούμε αν είναι έτσι ή όχι. Διότι... έτσι είναι!!
Μου ήρθε στο μυαλό [χωρίς να κολλάει απολύτως στην περίπτωση - πάντως ξεφύλλισα σελίδες των μαθητικών χρόνων] γιατί σκέφτομαι τους σημερινούς πολιτικούς που κυβερνάνε τη χώρα, οι οποίοι ναι μεν ΔΕΝ τάζουν, αλλά ζητούν απλώς πίστωση χρόνου, που ουσιαστικά είναι ένας άλλος τρόπος να τάζεις, χωρίς όμως και να δεσμεύεσαι. Και λέω ότι οι πολιτικοί γίνονται............ όλο και πιο πανούργοι, μπροστά στο φόβο του γελοίου.
Ωστόσο, όποιο μέσο ή δικαιολογία και να μετέρχονται ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ κι έχουν ρεζιλευτεί με τις τόσες παλινωδίες, διαψεύσεις και ανοησίες τους!!!
Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, το συμπεραίνουμε από τη μελέτη της Ιστορίας και αν κοιτάξουμε πίσω, θα καταλάβουμε ότι ποτέ, μα ποτέ, δεν έγινε εκείνο που θα έπρεπε να είχε γίνει... Κι αν κάτι, ας πούμε ένα ιστορικό γεγονός, κριθεί με στενά μέτρα ως δικαιωμένο, αν το κρίνουμε ευρύτερα θα παρατηρήσουμε να τρεκλίζει πάνω στο εθνικό ή εποχικό του βάθρο.
Γι' αυτό λέω ότι άλλες δυνάμεις κινούν την Ιστορία κι όχι ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος ή ο Στουρνάρας κι επειδή είμαι βέβαιος ότι έχουν αυτή την ψευδαίσθηση, ΛΥΠΑΜΑΙ για τη χώρα μου.
Διάβαζα κι αυτό που λένε οι Moody's: Μην περιμένετε ανάκαμψη πριν το 2016-17, οπότε ζήσε Μάη να φας τριφύλλι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου