Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Σε πανηγυρικό κλίμα η άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας στο Δήμο μας


Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στη Δράμα το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μαΐου 2012. Η φλόγα ξεκινώντας από την Αρχαία Ολυμπία έφθασε στην πόλη μας και στις 6 το απόγευμα. Την φλόγα μέχρι την Πλατεία Ελευθεριας μετέφεραν οι λαμπαδηδρόμοι:
Παναγιώτα Τσακίρη με συνοδούς τον Θεμιστοκλή Καναρά και Γεώργιο Κιουρκενίδη, 
Κωνσταντίνος Δουβαλίδης και ο οποίος άναψε  τον Ολυμπιακό βωμό με συνοδό τον Χαράλαμπο Σδρόλα. .....


Στην τελετή άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας παρέστη  πλήθος συμπολιτών μας και μετείχαν χορευτικά συγκροτήματα τοπικών πολιτιστικών συλλόγων συνοδεύοντας το πανηγυρικό κλίμα της εκδήλωσης. Την Ολυμπιακή φλόγα ακολούθησε στο ταξίδι της και ο  πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρος Ζαννιάς.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίζουμε σήμερα στην Δράμα  την Ολυμπιακή φλόγα που θα φωτίσει στις 27 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου όλη την Υφήλιο. Οι λαμπαδηδρόμοι και όλοι οι Έλληνες  στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και ευγενούς άμιλλας σε όλο τον πλανήτη. Τα ιδανικά των Ολυμπιακών αγώνων και του αθλητισμού που γεννήθηκαν στον τόπο μας επηρέασαν τον παγκόσμιο πολιτισμό. Σήμερα με τη φλόγα, η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, στέλνουμε πάλι μήνυμα συναδέλφωσης και ενότητας ειδικά στην  Ευρωπαϊκή ήπειρο. Τα έθνη μπορούν να συμπορεύονται στον δρόμο του αθλητισμού του πολιτισμού και της ανάπτυξης πέρα από τις λογικές των αριθμών και της οικονομίας. Εξάλλου αυτό είναι και το μήνυμα των Ολυμπιακών αγώνων. Ένα μήνυμα μεγάλων ιδανικών που δεν έχουν σχέση με τα οικονομικά μεγέθη  αλλά με το ανθρώπινο πνεύμα που οδήγησε τον πολιτισμό μας στον 21ο αιώνα…».

Στην αναχώρηση της φλόγας από την πόλη μας, μετά την διανυκτέρευση της, οι λαμπαδηδρόμοι που την μετέφεραν ήταν οι:
Δημήτριος Μήλιος με συνοδό τον Αναστάσιο Γρηγοριάδη,
Πέτρος Ευαγγελάκος με συνοδούς τον Παύλο Κουρομιχαλάκη και Ευθύμιο Ανδρέογλου
Γεώργιος Δαύκος με συνοδό τον Κωνσταντίνο Δαύκο και
Ευστάθιος Κεραμιτσόπουλος με συνοδό τον Ιωάννη Αλατζά.




ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου