Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού


Φώτο Γρ.Παπαεμμανουήλ.JPG
Μήνυμα του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ
Επικεφαλής-Υποψηφίου Δημάρχου
της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα»
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού

Τιμούμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού & της Ερυθράς Ημισελήνου.
Σήμερα, 153 χρόνια μετά, η φευγαλέα ιδέα του μεγάλου ανθρωπιστή Ερρίκου Ντυνάν έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο ανθρωπιστικό κίνημα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου με 100 εκατομμύρια εθελοντές σε 188 χώρες......

Εθελοντές που παρέχουν ανεκτίμητη υπηρεσία σε αμέτρητες κοινότητες σε όλο τον κόσμο, χωρίς πάντοτε η θυσία τους και η αφοσίωσή τους να αναγνωρίζονται.
Κι αυτό φαίνεται και από τα λόγια του Tadateru Konoe, Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, ο οποίος σε δηλώσεις του αναφέρει μεταξύ άλλων : "Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντές είναι συχνά και οι ίδιοι θύματα των ίδιων κρίσεων και απαιτείται θάρρος και υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης για αναλάβουν δράση και να βοηθήσουν τους άλλους."
Η νεολαία του Κινήματος, που αριθμεί περίπου 50 εκατομμύρια εθελοντές, έχει όραμα για την ανθρωπότητα και για την αντιμετώπιση της πολυεπίπεδης κρίσης που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος. Η φτώχεια, οι συγκρούσεις, η βία, η μετανάστευση, η αστικοποίηση, οι ασθένειες, οι διακρίσεις και η κλιματική αλλαγή είναι μερικές από τις καταστάσεις που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Οι νέοι παντού δείχνουν ότι θέλουν να είναι μέρος της λύσης. Δίνουν χρόνο, ταλέντο και ενέργεια, παρέχοντας ζωτική βοήθεια σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην εκμετάλλευση της δύναμης της τεχνολογίας για την κινητοποίηση των συνομηλίκων τους.
Θα πρέπει όλο και περισσότερο το πρόσωπο και η φωνή του Κινήματος, να δίνει τη δυνατότητα μεγαλύτερης πρόσβασης στις νέες γενιές των εθελοντών και των ηγετών που θα προέλθουν από αυτούς.
Γνωρίζοντας προσωπικά το σπουδαίο έργο που επιτελεί και στη Δράμα ο Ερυθρός Σταυρός, θέλω να συγχαρώ εκ μέρους όλων των συμπολιτών μου τους ανθρώπους που πλαισιώνουν τη Διοίκηση αλλά και τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους που ανά πάσα στιγμή είναι κοντά στους συνανθρώπους τους με πνεύμα φιλαδελφίας και αυτοθυσίας..
Ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος λοιπόν, μαζί με την πλούσια ιστορία της προσφοράς τους προς την ανθρωπότητα ας γιορτάσουν ταυτόχρονα, τη δραστηριοποίηση των νέων και ας αγκαλιάσουν πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρουν για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου