Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τώρα ξέρουν όλοι!

Μέσα στην δραματικότητά τους έχουν και τη χάρη τους αυτές οι εκλογές. Είναι ίσως οι πρώτες εκλογές που διεξάγονται με ανοιχτά τα βιβλία των εθνικών λογαριασμών. Τώρα όλοι ξέρουν. Ουδείς μπορεί να δηλώσει άγνοια των συνθηκών. 
Οι αρχηγοί έχουν ενημερωθεί με τον πιο επίσημο τρόπο για την οικονομική θέση της χώρας, τα κόμματα έχουν λάβει γνώση για τα διαθέσιμα του Δημόσιου Ταμείου από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια χωρίς να λοιδορηθεί. .............

Και ο ελληνικός λαός επίσης βιώνει με αγωνιώδη τρόπο την μεγάλη εθνική εκκρεμότητα. Οσοι δεν έχουν και δεν μπορούν, γνωρίζουν πόσο αξίζει να έχει κανείς δουλειά, σύνταξη ή προσδοκία απασχόλησης και εισοδήματος. Και όποιοι έχουν κάτι να περισώσουν γνωρίζουν τι σημαίνει να τα χάσουν όλα σε ένα βράδυ και από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθούν στον δρόμο. 
Με άλλα λόγια, τώρα όλοι ξέρουν και θα μετρήσουν διπλά και τριπλά τι θα πράξουν.Το σοκ της συνειδητοποίησης είναι μεγάλο για όλους. Και όσοι το προσπεράσουν, απλά θα χάσουν. 
.tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου