Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αντίστροφη μέτρηση για τη συμφωνία Σαμαρά - Μπακογιάννη


Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να ανακοινωθεί η συμφωνία του Αντώνη Σαμαρά  Ντόρα Μπακογιάννη, για επανένταξη της προέδρου της ΔΗΣΥ στη ΝΔ, εν όψει των κρίσιμων εκλογών του Ιουνίου.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό των δύο κομμάτων, ....
οι όροι της συμφωνίας έχουν κλειδώσει από την Τετάρτη και προβλέπουν την τοποθέτηση της κα Μπακογιάννη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ στελέχη της ΔΗΣΥ θα τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Τη θετική κατάληξη των επαφών Σαμαρά - Μπακογιάννη επιβεβαίωσε ο πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γ. Κοντογιάννης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.
«Θεωρώ ότι είναι σε πολύ καλό επίπεδο, θέλω να πιστεύω ότι οι συνομιλίες, που έχουν ξεκινήσει, σύντομα θα καταλήξουν. Δεν έχουμε περιθώριο να βάζουμε τα οποιαδήποτε προσωπικά πάνω από το εθνικό συμφέρον. Και αυτήν τη στιγμή, προέχει το εθνικό συμφέρον», τόνισε.
«Ο χρόνος πιέζει, εκ των πραγμάτων τα χρονικά περιθώρια είναι πάρα πολύ στενά, και δεν νομίζω πως πρέπει να τραβήξει αυτό και για άλλους λόγους, καθαρά πρακτικούς. Πρέπει, όποια συμφωνία γίνει, να κατατεθούν, μετά, συνδυασμοί στα πρωτοδικεία, νομίζω ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο, λογικά, θα πρέπει να έχουμε τελειώσει, χωρίς να σημαίνει ότι γίνεται κάτι βεβιασμένο», υπογράμμισε.

Πηγή:Voria

1 σχόλιο: