Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ο Γιώργος Παπανδρέου έπρεπε να είχε κάνει το δημοψήφισμα


Φτάσαμε μετά της εκλογές της 6ης Μαΐου και η υπηρεσιακή κυβέρνηση ετοιμάζεται η προκήρυξει για της επόμενες εκλογές στις 17 Ιουνίου.
Το κυρίαρχο ερώτημα που απασχολεί αυτές της εκλογές όπως το ανέφερε ο κ. Σαμαράς είναι ¨εντός ή εκτός Ευρώπης», «ναι στο ευρώ όχι στη δραχμή»............

Αυτό που με κάνει να αναρωτιέμαι είναι χρειαζόταν να φτάσουμε εδώ για το πείσμα του κ. Σαμαρά να κάνει εκλογές, γιατί μάλλον είχε δει στον ύπνο του ότι θα γίνει πρωθυπουργός.
Το διέψευσαν οι εκλογές της 6ης Μαΐου και τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, άλλα πίστευαν ότι θα λάβουν άλλα έλαβαν. Βγάλανε τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο που από 4,6% έφτασε στο 16,78%.
Όλες αυτές τις μέρες παρέλασαν από τα παράθυρα όλων των καναλιών πολλά στελέχη του, ο καθένας είχε την δική του άποψη για την οικονομία και πως θα σωθούμε.
Ο Στρατούλης έλεγε για δέσμευση καταθέσεων των τραπεζών και την χρήση των καταθέσεων για αναπτυξιακά έργα.
Μετά από αυτές τις δηλώσεις των εξαφάνισαν από τα παράθυρα.
Μετά ήρθε ο Μανώλης Γλέζος και μας είπε «να βάλουμε ένα όριο, π.χ. πάνω από 20 χιλ. ευρώ εισόδημα το χρόνο, μπορεί εκεί υποχρεωτικά να του πούμε να δίνει κάθε μήνα 100 ευρώ», μετά ανέφερε «το αν θα είμαστε εντός ή εκτός ευρώ δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για μας» και το άλλο «ο Ελληνικός λαός είπε όχι στο μνημόνιο» παράλληλα ο Άλέξης Τσίπρας έστελνε επιστολή σε ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισίον, αλλά κουβέντα δεν έλεγε η επιστολή για μονομερή αποδέσμευση από το μνημόνιο.
Μετά εμφάνισαν τον κ. Γιάννη Μηλιό, υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρότεινε την φορολόγηση όλων των επιχειρήσεων με 1% βάση του τζίρου τους άσχετως αν είναι ζημιογόνες.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, είπε ότι αν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ζημιογόνες επιχειρήσεις αποκρύπτουν κέρδη μέσω off shore εταιρειών, τότε θα έρχονται σε… διάλογο με τους επιχειρηματίες για να πληρώσουν φόρο! ???
«Βάσει των ενδείξεων που θα έχουμε από τις offshore εταιρείες, που διαθέτουν», σημείωσε ο ίδιος, ενώ στο ερώτημα «πώς θα βρείτε τις off shore» απάντησε: «Θα φορολογήσουμε κατ΄ εκτίμηση», προσθέτοντας ότι «θα φορολογήσουμε το μεγαλοεπιχειρηματία που ενώ παρουσιάζει μηδενικά κέρδη, διαθέτει off shore».
Όλα αυτά χαρακτηρίζουν το σημερινό πολιτικό σκηνικό «μπάχαλο».
Πάμε δηλαδή σε εκλογές δημοψήφισμα. Όπως το ανέφερε και ο Πρετεντέρης στο δελτίο ειδήσεων στο MEGA. Ο Πρετεντέρης που ήταν από αυτούς που λοιδορήσανε περισσότερο τον Γιώργο Α. Παπανδρέου για την επιλογή του να κάνει δημοψήφισμα.
Πριν μερικούς μήνες ο Γιώργος Παπανδρέου είχε βάλει το ερώτημα ξεκάθαρα για την διενέργεια δημοψηφίσματος, αποδεικνύοντας σήμερα πόσο δίκαιο είχε.
Όλοι εκείνοι, πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ έλεγαν τότε ότι ο λαός δεν ήταν έτοιμος για ένα ξεκάθαρο και δημοκρατικό δημοψήφισμα.
Ενώ σήμερα με όλα αυτό το αλαλούμ ΕΙΝΑΙ;
Όλα τα πολιτικά κόμματα αντέδρασαν, βουλευτές προσπαθούσαν να κάνουν αποστασίες και συνωμοσίες.
Η ελληνική βουλή η Ε.Ε το ΔΝΤ,  όλοι τους χάσανε την γη κάτω από τα πόδια, ΟΛΟΙ ήταν απέναντι στο δημοψήφισμα και στον Γιώργο Α. Παπανδρέου, ο όποιος όμως είχε εξασφαλίσει αρκετά δις ευρώ με τις διαπραγματεύσεις.
Όλοι πίστευαν και διακήρυσσαν με κάθε μέσο από κάθε παράθυρο ότι ο ελληνικός λαός δεν ήταν έτοιμος για το δημοψήφισμα, βρήκανε τον τρόπο να απομακρύνουν τον Γιώργο Α. Παπανδρέου από πρωθυπουργό της Ελλάδας και να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές.
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου θα πρέπει να απαντήσει σε όσους τον ψήφισαν αλλά και σε όλον τον Ελληνικό λαό γιατί δεν έκανε το δημοψήφισμα ενώ είχε πάρει την απόφαση να το κάνει, τι ήταν αυτό που τον έκανε να κάνει πίσω παραδίδοντας στο τέλος και την πρωθυπουργία της χώρας.
http://www.smartpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου