Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Μήνυμα για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Φώτο Γρ.Παπαεμμανουήλ.JPG

Του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ
Επικεφαλής-Υποψηφίου Δημάρχου
της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Εποχή-Νέα Δράμα"

Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Μια χρονιά με πολλές διακυμάνσεις και απρόοπτα. Μια χρονιά κατά την οποία η πολυδιάστατη κρίση που ταλανίζει την πατρίδα μας δεν άφησε ανεπηρέαστη και τη μαθητιώσα νεολαία μας....................

Και τώρα έφτασε «η ώρα της κρίσης» μέσα από τη δοκιμασία των εξετάσεων. Και κυρίως έφτασε «η ώρα της κρίσης» για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου. Ένας αγώνας 6 χρόνων, που άρχισε όταν αυτά τα παιδιά πήγαν στην Α’ Γυμνασίου ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες. Το θέμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είναι τεράστιο και αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων πολλών φορέων και επιστημόνων. Διαχρονικά, τα λάθη και οι παραλήψεις που γίνονταν και γίνονται από τις εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας (κάποτε λεγόταν και Εθνικής αλλά φαίνεται ότι αυτό ενοχλούσε μερικούς και…μερικές) δεν διορθώνονται παρ’ όλες τις φιλότιμες και ηρωικές προσπάθειες των εκπαιδευτικών.
Η παραπαιδεία (φροντιστήρια και ιδιαίτερα κατ’ οίκον μαθήματα) συνεχίζει να ακμάζει. Το δημόσιο σχολείο συνεχίζει να πειραματίζεται. Και τα παιδιά παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθώντας να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Όνειρα που δυστυχώς σήμερα προσαρμόζονται με βάση την οικονομική κρίση! Πλέον οι τελειόφοιτοι του Λυκείου επιλέγουν πόλη και όχι σχολή! Τα δεδομένα του οικογενειακού προγραμματισμού έχουν αλλάξει και οι γονείς καθοδηγούν τα παιδιά τους να επιλέξουν το τι θα σπουδάσουν με κριτήριο την απόσταση από το πατρικό σπίτι αλλά και τη σιγουριά ενός μισθού αμέσως μετά την αποφοίτηση (στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές).
Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί λοιπόν, νοιώθω την ανάγκη ως Επικεφαλής και Υποψήφιος Δήμαρχος της ιστορικής παράταξης «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» αλλά κυρίως ως μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας της Δράμας, να ευχηθώ σε όλες και σε όλους που θα συμμετάσχουν στη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και των ετησίων προαγωγικών εξετάσεων υγεία, καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Στα παιδιά που θα διαγωνισθούν καθαρό μυαλό χωρίς άγχος,  στους επιτηρητές υπομονή και στους εξεταστές πνεύμα επιείκειας και δικαιοσύνης.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου