Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σύντομα ολοκληρώνεται η ανακατασκευή των πεζοδρομίων της οδού Γούναρη στη Δράμα


Σύντομα ολοκληρώνεται η ανακατασκευή των πεζοδρομίων της οδού Γούναρη στη Δράμα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Αισθητικά άρτια αλλά και λειτουργικά αναβαθμισμένη 
θα παραδοθεί σύντομα η οδός Γούναρη 
Αισθητικά άρτια αλλά και λειτουργικά αναβαθμισμένη θα παραδοθεί σύντομα η οδός Γούναρη στην Δράμα μετά το πέρας των εργασιών που διεξάγονται στα πεζοδρόμια της οδού από τον Δήμο Δράμας.....

Τα έργα ήταν επιβεβλημένα καθώς η κατάσταση των πεζοδρομίων δεν είχε την πρέπουσα αισθητική ενώ υπήρξαν και καταγγελίες πολιτών που τραυματίστηκαν λόγω της κατάστασης των πεζοδρομίων. Η ανακατασκευή των πεζοδρομίων γίνεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, η οποία προϋποθέτει συγκεκριμένους  κατασκευαστικούς κανόνες. Στο πλαίσιο αυτών των κανόνων είναι:
  • η υποχρέωση της μείωσης του ύψους του πεζοδρομίου σε σχέση με το οδόστρωμα ώστε να ανέρχεται σε ύψος 7 έως 10 εκατοστών.
  • η  υποχρέωση όδευσης τυφλών με συγκεκριμένες διαστάσεις 40 έως 50 εκατοστά και άλλο τόσο εκατέρωθεν της όδευσης.
Παράλληλα στον χώρο των  ίδιων  πεζοδρομίων, υφίστανται τα δίκτυα της ΔΕΗ και μετά την έγκαιρη συνεννόηση της Δημοτικής Αρχής τοποθετούνται τα υπόγεια  δίκτυα του ΟΤΕ και τα νέα δίκτυα της ΔΕΥΑΔ για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων.
Λόγω  λοιπόν των υποχρεωτικών αποστάσεων που απαιτούνται από  την όδευση τυφλών και των δικτύων ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΔΕΥΑΔ, πολλά από τα δένδρα που υπήρχαν δεν μπορούν να υφίστανται στο ίδιο σημείο και πρέπει να κοπούν και να αντικατασταθούν όπως και έγινε σε πολλά σημεία. Ταυτόχρονα βέβαια δεν θα γίνει κοπή και αντικατάσταση των δέντρων στα σημεία που δεν απαιτείται.
Ο Δήμος Δράμας έχει δεσμευτεί ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να κοπεί κανένα δέντρο εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο. Δυστυχώς, η άναρχη φύτευση στα πεζοδρόμια καθώς και η χωρίς συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξη των δικτύων μέχρι σήμερα αφήνει μικρά περιθώρια διατήρησης των υπαρχόντων δέντρων. Σε κάθε περίπτωση όπου υπάρξει κοπή των δέντρων θα υπάρξει και η άμεση αντικατάστασή τους από νέα αειθαλή δέντρα σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης ώστε να παραμείνει ο χαρακτήρας της οδού Γούναρη με τις δεντροστοιχίες που κοσμούν την συγκεκριμένη  οδό και μάλιστα με καλύτερη αισθητική από πριν.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου