Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τα 31 θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας που πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαίου


Δρομολογείται λύση στο πρόβλημα των ιδιοκτησιών στην περιοχή του Προαστίου
       Με την συζήτηση συνολικά 31 θεμάτων πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της  Δράμας το απόγευμα της Τετάρτης  16 Μαΐου. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η  κυριότητα των οικοπέδων στο συνοικισμό Προάστειο Δράμας. Έγκριση Ετήσιου Προγράμματος Δράσης για το 2012 της ΔΕΚΠΟΤΑ, η έγκριση υποβολής της πρότασης για το έργο με τίτλο «Ανέγερση κτιρίου Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ Δήμου Δράμας», προϋπολογισμού 700.000 ευρώ η έγκριση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε δύο σχολεία και η επέκταση του δικτύου φωτισμού για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο..........

        Σε ό,τι αφορά το θέμα της κυριότητας των οικοπέδων στο Προάστειο,  πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για τον Δήμο, καθώς πολλοί συμπολίτες μας κατέχουν τίτλους οικοπέδων από την οικογένειά τους που χρονολογούνται από το 1922 και σήμερα βρίσκονται σε αδυναμία να διαχειριστούν αυτές τις ιδιοκτησίες. Η Δημοτική Αρχή ανοίγει πλέον τον δρόμο για την επίλυση του προβλήματος. Έχει ήδη προηγηθεί μία μακρόχρονη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου το πρόβλημα να επιλυθεί.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ τα εν λόγω οικόπεδα του Προαστείου είχαν δοθεί με διανομή στους πρόσφυγες του  1922 για την εγκατάστασή τους, στην συνέχεια αυτές οι ιδιοκτησίες μεταγράφηκαν στον Δήμο, παρότι είχαν ήδη διανεμηθεί και είχαν απονεμηθεί τίτλοι ιδιοκτησίας.  Στόχος του Δήμου είναι να ξεκαθαριστεί το συντομότερο δυνατόν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των συγκεκριμένων εκτάσεων που ανήκουν ξεκάθαρα  στους συμπολίτες μας.
        Ο Δήμος Δράμας μέσω νομικών διαδικασιών επιδιώκει να φθάσει το, θέμα για συζήτηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει ότι κακώς μεταγράφηκαν αυτές οι εκτάσεις ως περιουσία του Δήμου. 
       Το δεύτερο πρόβλημα που αφορά το Προάστειο είναι να ανασυνταχθεί η πράξη εφαρμογής για να απαλλαγούν οι συμπολίτες μας από τις εισφορές, οι οποίες αδίκως τους έχει επιβληθεί. Στην διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε δέσμευση από τον Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη να υπάρχει συνεχής ενημέρωση προς τους κατοίκους του Προαστείου από τον Δήμο της Δράμας για κάθε ενέργεια που γίνεται στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου