Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μικροί κοινοβουλευτικοί θρίαμβοι


Το παρακάτω δελτίο Τύπου κυκλοφόρησε κυρίως στα ΜΜΕ της Δράμας καθώς τα μεγάλα ΜΜΕ ήταν απασχολημένα με Κουλούρηδες,  κτλ. Είναι ακατάλληλο για όσους πιστεύουν ότι η Πολιτική ασκείται μέσα από τα παράθυρα του Γιώργου Αυτιά, είναι ακατάλληλο για όσους νιώθουν μοναδικοί υπερασπιστές της "κοινωνίας".

Οι υπόλοιποι ρίξτε του μια ματιά:

Την παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη με σειρά επαφών και με ερώτησή της στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζήτησε η Βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου για την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να αρθούν οι δυσμενέστατες συνέπειες για τους γονείς αναπήρων παίδων που είχαν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης προ της εφαρμογής του Ν. 3996/2011.

Συγκεκριμένα όσοι γονείς αναπήρων παίδων, ασφαλισμένοι σε φορείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχαν...



...υποβάλλει μέχρι 4/8/2011 αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, σύμφωνα με τις μέχρι τότε ισχύουσες διατάξεις, και οι αιτήσεις τους ήταν σε εκκρεμότητα χωρίς να έχει εκδοθεί οριστική απόφαση, αιφνιδιαστικά τους ζητήθηκε να υπαχθούν στις νέες επιπλέον προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση που έθετε ο νόμος 3996/2011 και η ισχύς του οποίου ξεκίνησε από 5/8/2011.

Όπως ήταν αναμενόμενο κανείς σχεδόν δεν πληρούσε τα νέα κριτήρια με αποτέλεσμα οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση να απορρίπτονται η μία μετά την άλλη και να δημιουργηθεί μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.

Δεκάδες συμπολίτες μας και πολίτες όλης της χώρας βρέθηκαν μέσα σε μια μέρα σε αδιέξοδο.
Παραιτήθηκαν από την εργασία τους. Διέκοψαν  την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Δεν είχαν τη δυνατότητα, εξαιτίας της σημερινής δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Και το σημαντικότερο, στερήθηκαν το μέχρι τότε νόμιμο δικαίωμά τους για συνταξιοδότηση.

Γονείς ανάπηρων παιδιών, αντί της ειδικής φροντίδας που δικαιούνται από την Πολιτεία, εντελώς αναίτια, παράλογα και άδικα κλήθηκαν να επωμιστούν τις συνέπειες της αιφνίδιας ανατροπής ενός ολόκληρου προγραμματισμού ζωής με ό,τι αυτό σημαίνει.

Η κα Κεφαλίδου μόλις εντόπισε αυτό τον παραλογισμό κινήθηκε άμεσα. Με προσωπικές συναντήσεις ενημέρωσε τους αρμόδιους όχι μόνο για την κατάφωρη αδικία που συντελείται εις βάρος δεκάδων πολιτών, αλλά και επεσήμανε την αμφίβολη νομιμότητα της εφαρμογής νέων, δυσμενέστερων, διατάξεων σε προγενέστερες υποθέσεις.

 Η προσπάθεια αυτή είχε ευτυχές αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του Υπουργού κ. Κουτρουμάνη προς τη Βουλευτή, το Υπουργείο προχώρησε σε τροποποίηση του επίμαχου άρθρου, αίροντας το αδιέξοδο στο οποίο είχαν οδηγηθεί δεκάδες πολίτες και οι οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου