Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ «ΤΥΠΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ»


Κατά της εσπευσμένης προσφυγής στις κάλπες τάχθηκε η υπουργός Παιδείας. Το σημαντικό είναι να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση και μετά να υπάρξει μία κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας, όπως υποστήριξε. «Αυτή την ώρα δεν έχει καμία σημασία κανένα παιχνίδι...
εξουσίας, ούτε κομματικής ούτε κυβερνητικής ... η ενότητα της χώρας προέχει ... Εκλογές σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, θα ήταν μία πρόσκαιρη νίκη του λαϊκισμού ... οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές», επανέλαβε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στην Παλαιά Βουλή, στην ανοικτή δημόσια εκδήλωση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας «Για την Ελλάδα, τώρα».....
Οπως τόνισε, το σημαντικό είναι η ψήφιση της νέας δανειακή σύμβασης των 139 δισεκατομμυρίων, αλλά και η ανάγκη για διαμόρφωση των όρων και των χρονοδιαγραμμάτων που θα προβλέπονται. Για το λόγο αυτό κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν προτάσεις αφού, όπως είπε, «η επόμενη ημέρα απαιτεί χρονοδιάγραμμα και δεν είναι ημέρα της επαναδιαπραγμάτευσης».
«Όπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, η επόμενη κυβέρνηση, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, πρέπει να είναι κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας και με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου», εκτίμησε η κ.Διαμαντοπούλου.
Με τις εκλογές θα εκτονωθεί η κοινωνία
Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία θα λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης για την έντονη δυσαρέσκεια μεταξύ των πολιτών και των κοινωνικών ομάδων και θα πρέπει να γίνει μετά το τέλος των διαδικασιών για την ανταλλαγή ομολόγων, την εφαρμογή του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, εκτίμησε ο Κωστής Χατζηδάκης.
Ο «γαλάζιος» βουλευτής της Β΄Αθηνών σημείωσε ότι έχουν γίνει θυσίες χωρίς αντίκρισμα και προέβλεψε κοινωνικές εκρήξεις στο άμεσο μέλλον. «Όσο η Ελλάδα δίνει την εντύπωση ακυβέρνητου σκάφους αυτή η εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει» και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητες «εμπροστοβαρείς σκέψεις για την αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης της χώρας και της οικονομίας, προκειμένου να εκπλήξουμε θετικά τις αγορές, τους επενδυτές και τους Ευρωπαίους εταίρους, κάνοντας περισσότερα από όσα περιμένουν ότι θα κάνουμε».
«Ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας είναι ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και η αποφυγή του πολιτικού κόστους ... αυτά που λέμε κατ΄ ιδίαν οι πολιτικοί, πρέπει να τα λέμε και δημοσίως», σημείωσε, για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι «υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Αυτός της Ευρώπης και της κοινής λογικής».
Ζητείται σωστή διαχείριση
Στην ανάγκη για διαχείριση των οικονομικών και των ανθρώπινων πόρων, στη δημιουργία μιας αναπτυξιακής ατζέντας, στην άντληση πόρων, στην αύξηση και την ενδυνάμωση των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης εστίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προτείνοντας την κατάργηση του πελατειακού κράτους και τη «στελέχωση της δημόσιας διοίκησης με την ελίτ του προσωπικού», όπως είπε.
Ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι «δεν συνεργάζεται με κανέναν κομματάρχη για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης», ενώ υποστήριξε την άρση του καμποτάζ, όπως επίσης και την επιτάχυνση των πιστοποιήσεων στο χώρο της υγείας για την αύξηση του ιατρικού τουρισμού. Υποσχέθηκε τέλος, αναβάθμιση του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής μη πανεπιστημιακών στα Δ.Σ. των Πανεπιστημίων. «Ας αφήσουμε κάθε δήμο της χώρας να λειτουργήσει ως δήμος και το κράτος να κάνει τη δουλειά του», ανέφερε καταλήγοντας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου