Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΪΦ ΑΛ-ΙΣΛΑΜ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ


Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ICC) ανακοίνωσε ότι είχε «ανεπίσημη επαφή» με τον γιο του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ Αλ-Ισλάμ. Οι επαφές γίνονται με ενδιάμεσους και αφορούν την παράδοσή του. «Μέσω διαμεσολαβητών, είχαμε ανεπίσημη επαφή με τον Σαΐφ. Το γραφείο του...
εισαγγελέα έχει ξεκαθαρίσει ότι εάν παραδοθεί στο ICC, θα έχει το δικαίωμα να ακουστεί στο δικαστήριο, θα θεωρείται αθώος μέχρι να κριθεί ένοχος. Οι δικαστές θα αποφασίσουν» ανέφερε ο εισαγγελέας Λουίς Μορένο-Οκάμπο σε ανακοίνωσή του......

Ο Σαΐφ Αλ-Ισλάμ καταζητείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Εναντίον του είχε εκδοθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ένταλμα σύλληψης.

Ο Σαΐφ Αλ-Ισλάμ διαφεύγει της σύλληψης εδώ και μήνες. Κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται και πρόσφατες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε επιβιβαστεί σε οχηματοπομπή με προορισμό τον Νίγηρα.

Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι εάν ο γιος του Καντάφι αποφασίσει να διαφύγει της σύλληψης, πιθανός προορισμός του θα είναι η Ζιμπάμπουε. Ο πρόεδρος της χώρας, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, υπήρξε για πολλά χρόνια σύμμαχος του Μουαμάρ Καντάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου