Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ποιοι προκάλεσαν τα επεισόδια στην παρέλαση της Θεσ/νικης [μαρτυρία]


Α)Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων που πρόσκεινται...στο ΣΥΡΙΖΑ και βρισκόταν συγκεντρωμένα μπροστά στο ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου (100 μέτρα περίπου από την εξέδρα των επισήμων) εισέβαλλαν οργανωμένα στο οδόστρωμα ρίχνοντας τα χαμηλά κιγκλιδώματα και αποθώντας μικρή ομάδα αστυνομικών που υπήρχαν στο σημείο μόλις εμφανίστηκε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Ανάμεσα στους επικεφαλής ο βουλευτής του Σύριζα Γ.Κουράκης..
β) Ήταν εμφανής η αμηχανία των αστυνομικών υπευθύνων καθώς δεν επιθυμούσαν να διελύσουν το πλήθος όταν ανάμεσα στους υπόλοιπους χιλιάδες συγκεντρωμένους βρισκόταν πολλά μικρά παιδιά με τους γονείς τους των οποίων οι ζωές θα έμπαιναν σε κίνδυνο εάν επιχειρούνταν οποοιαδήποτε βίαιη επέμβαση και επικρατούσε πανικός.
γ)Άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις επέλεξαν να τοποθετήσουν κάθετα τις κλούβες των ΜΑΤ και προσπάθησαν μάταια να πείσουν τους διαδηλωτές του Σύριζα να αποχωρήσουν
δ)Στο οδόστρωμα εισέβαλλε στη συνέχεια ομάδα "αγανακτισμένων" που διαδήλωνε στην απέναντι μεριά του δρόμου στο ίδιο περίπου σημείο (επί της Μ.Αλεξάνδρου κοντά στην οδό Καλλιδοπούλου)ε) Μικρή ομάδα οπαδών της Χρυσής Αυγής απομονώθηκε από μια διμοιρία των ΜΑΤ που έσπευσε στο σημείο.
ε) Μερικοί από το πλήθος που παρακολουθούσε άρχισαν να αποχωρούν μετά από 15' περίπου φοβούμενοι έκτροπα άλλοι ...ωθούμενοι απ΄την "ψυχολογία της μάζας" επέλεξαν να κατέβουν στο οδόστρωμα κυρίως από περιέργεια καθώς ούτε παρέλαση υπήρχε σε εξέλιξη ούτε κάποιος για να τους εμποδίσει.Ακολούθησε ευχάριστος περίπατος στην άδεια παραλιακή...
στ) Η ένταση εκτονώθηκε όταν ο Πρόεδρος αποφάσισε να αποχωρήσει -κακώς κατά την ταπεινή μας άποψη- μετά από μισή ώρα αμηχανίας..
Αυτόπτης μάρτυρας το αξιόπιστο blog Greek-salonika, το οποίο και συνοψίζει ως εξής:
δεν υπήρχε παλλαϊκή στήριξη στα καραγκιοζιλίκια που πρακολουθήσαμε και διοργάνωσαν γνωστά στελέχη συγκεκριμένου κομματικού χώρου.
Το πλήθος απλώς παρευρέθηκε και παρακολούθησε τις ακραίες αντιδράσεις των περίπου 100-150 διαδηλωτών που υποβοηθήθηκαν απ΄το ελλιπές σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.
Δεν υπήρχαν οι χιλιάδες "άνεργοι ή οι γονείς που δεν έχουν χρήματα να ταίσουν τα παιδιά τους".Αυτοί έχουν ακόμα αξιοπρέπεια..Ήταν οι ίδιοι γραφικοί κατ'επάγγελμα "διαδηλωσάκηδες" της πόλης,γνωστοί σε όλους όσους παρακολουθούν τα κοινά της Θεσσαλονίκης.

Αγανακτισμένοι είμαστε όλοι μας.Όλοι έχουμε πληγεί απ΄τα όσα γίνανε και όσα πρόκειται να συμβούν αλλά η ισοπέδωση των πάντων απλώς θα μας οδηγήσει ακόμη παρακάτω.Δεν είναι λύση και όσοι το επιδιώκουν είναι οι ίδιοι που το επιδίωκαν πάντοτε για δικούς τους όμως λόγους..Η θέση μας για τις σημερινές διαμαρτυρίες -κατανοητές όσο δεν ξεφεύγουν απ΄τα όρια και δεν προσβάλλουν τη μνήμη όσων σήμερα τιμούμε - είναι γνωστή και θα την επαναλάβουμε για άλλη μια φορά:
Είναι άλλο η εθνική υπερηφάνεια και ο σκληρός αγώνας για την ανεξαρτησία της χώρας και άλλο οι «τζάμπα μαγκιές» που μπερδεύουν τη φτηνή «αντίσταση» με τους αγώνες εκείνων τους οποίους καλούμεθα να τιμήσουμε την ημέρα του μεγάλου ΟΧΙ.Είναι εντελώς αδόκιμο να μετατρέπουμε αυτές τις επετείους σε φιέστες λαϊκισμού και γραφικότητας.Υπάρχουν πολύ καταλληλότεροι χώροι για την εκδήλωση οποιασδήποτε -άδικης ή δίκαιης- συνδικαλιστικής διαμαρτυρίας.
Αίσχος



2 σχόλια:

  1. Επιτέλους ένα συνοπτικό κείμενο που περιγράφει τα σημερινά θλιβερά γεγονότα ως έγιναν και μας βάζει να σκεφτούμε... Να το κλέψω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή