Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Η λύση για τη χώρα δεν θα προέλθει από κανένα Eurogroup, μόνη διαπραγμάτευση η ανάπτυξη



Αποτέλεσμα εικόνας για ellada
Δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί οι Έλληνες πρωθυπουργοί της κρίσης πιστεύουν ότι η καλύτερη διαπραγμάτευση είναι το να παγώσουν τα πάντα για μερικούς μήνες και να απειλήσουν τους Ευρωπαίους ότι...θα κρατήσουν την ανάσα τους μέχρι να σκάσουν.
Όσο πιο αργά επιστρέφει η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης, τόσο μεγαλύτερη είναι η εξάρτηση της από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης κι ως εκ τούτου τόσο λιγότερο πιθανή μια ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Η ρύθμιση του χρέους θα έρθει όταν η ελληνική οικονομία πατήσει γερά στα πόδια της και ο Έλληνας πρωθυπουργός εκείνης της εποχής θα μπορέσει να μπει στο Eurogroup με την αυτοπεποίθηση της σταδιακής ανάκτησης της εθνικής δημοσιονομικής κυριαρχίας. Τότε και μόνο τότε θα αποφασιστεί κάτι αληθινά σημαντικά και γενναίο για το πρόδηλα μη βιώσιμο ελληνικό χρέος.

Όσο η Ελλάδα διοικείται από τυχοδιωκτικές και λαϊκίστικες κυβερνήσεις, τόσο περισσότερο θα αρνούνται να προσέλθουν με σοβαρότητα στο τραπέζι και υπόλοιπες τυχοδιωκτικές και λαϊκιστικές κυβερνήσεις της ΕΕ. Για να σταματήσουν οι γελοιότητες του τύπου "πλεονάσματα μέχρι το 2060", θα πρέπει μόνοι μας να χαράξουμε ένα βιώσιμο σχέδιο εξόδου από την κρίση -όσο κλισέ κι αν ακούγεται πια αυτό.
.parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου