Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

"Γερμανοτσολιάδες" στα τέσσερα...μνημόνια



Η ιστορία άρχισε από τις 6 Μαίου του ΄10, όταν ξεκίνησε ο αισχρός πόλεμος των εντυπώσεων. Σαν να γύρισε ο χρόνος στην εποχή του Εμφυλίου. Η κυβέρνηση «Τσολάκογλου» επανέφερε την «γερμανική κατοχή» και στοχοποιήθηκε από τους αυτόκλητους σωτήρες της Αριστεράς.  Με το πρώτο μνημόνιο, εντοπίστηκαν οι πρώτοι «δωσίλογοι» και παραδόθηκαν στα λαϊκά δικαστήρια της πλατείας Συντάγματος.
Μέχρι που φτάσαμε, επτά χρόνια μετά, οι «δικαστές» να μετατρέπονται σε κατηγορούμενους. Και πάλι....
όμως, η μάχη να κρατηθεί ανέπαφη η πραγματικότητα, από την φυσική της εξέλιξη, είναι πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά της πολιτικής ιστορίας. Τόση αντίσταση στο πρακτέον για χάρη του δέοντος, δεν υπήρξε ποτέ σε κανένα δημοκρατικό καθεστώς.
Παραθέτω- μαζεμένα όλα από τον 
Γιώργο Μπιλλίνη- τα ψέματα που ειπώθηκαν χθες, ενώ το νομοσχέδιο για την ψήφιση των προαπαιτουμένων και του μεσοπρόθεσμου είχε ήδη κατατεθεί στη Βουλή, έχει ξεκινήσει η συζήτηση στην ολομέλεια και το βράδυ έχει οριστεί η ψηφοφορία.
Βούτσης: «Δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο».
Δραγασάκης: «Είναι αντιδημοκρατικό η σημερινή Βουλή να ψηφίσει μέτρα που θα πάρει μια αυριανή κυβέρνηση».
Ζαχαριάδης: «Δεν συζητάμε μείωση αφορολόγητου και την ψήφιση νέων ή προληπτικών μέτρων».
Αχτσιόγλου «Δεν υπάρχει καμιά συζήτηση για νέα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος».
Βερναρδάκης: «Το σίγουρο είναι ότι εμείς δεν δεχόμαστε νέα μέτρα».
Βίτσας «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε μέτρα για το 2019».
Γεροβασίλη: «Καινούργια μέτρα δεν υπάρχουν».
Καμμένος «Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε μείωση του αφορολόγητου».
Κατρούγκαλος «Νέα μέτρα δεν θα υπάρχουν».
Κοντονής: «Δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα»
Κουρουμπλής: «Εγώ πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα»
Παππάς: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε πρόσθετα μέτρα».
Πολάκης «Διαψεύδονται οι Κασσάνδρες που ήθελαν μια δραματική υποχώρηση… το 'ούτε 1 ευρώ μέτρα' φυσικά και ισχύει».
Εν τω μεταξύ, καμπανάκι για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών των συντάξεων χτυπά προς την κυβέρνηση η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεσή της (που συνοδεύει το πολυνομοσχέδιο), η οποία αναρτήθηκε μετά τα μεσάνυχτα.
Όπως επισημαίνεται «θα πρέπει να σταθμιστεί εάν υπερβαίνουν (σ.σ. οι περικοπές) τα όρια που θέτουν οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη». Με άλλα λόγια, η επιστημονική Υπηρεσία στέλνει σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι υπάρχει περίπτωση μετά από προσφυγές πολιτών στα δικαστήρια οι νέες μειώσεις να κριθούν αντισυνταγματικές.
Αλλά και για τα αντίμετρα, υπάρχουν άρθρα του Συντάγματος που επιβεβαιώνουν την αδυναμία εφαρμογής τους.
Και κάτι τελευταίο. Οι Γερμανοί συνεχίζουν να διαρρέουν μέχρι τελευταία στιγμή, ότι δεν είναι σίγουρο ότι στο Eurogroup της Δευτέρας, θα υπάρξει συμφωνία…
Συμπέρασμα: ένα ατελείωτο ρεσιτάλ φαιδρότητας. Μια οπερέτα παραφροσύνης. Μία πολιτική παραλόγου η οποία αναδεικνύει την δειλία, την υποκρισία και τον αμοραλισμό της εξουσίας απέναντι στους πολίτες.
H χώρα και η δημοκρατία της έχουν ανάγκη από μία κανονικότητα δημόσιου λόγου και ταύτισης θεωρίας και πράξης. Όσο εντείνεται παντού η ανασφάλεια και το πολιτικό σύστημα εξευτελίζεται, τόσο θα διαλύεται η συνοχή της κοινωνίας.
Ανδ. Ζαμπούκας-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου