Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

Άσχετος ή ψεύτης;Ποτέ μέσα σε μιάμισι ώρα δεν ακούστηκαν στην Βουλή των Ελλήνων τόσα πολλά ψέμματα, και μάλιστα από τα χείλη ενός πρωθυπουργού. Σε σημείο να αναρωτηθώ μήπως ο άνθρωπος είναι παντελώς αδαής κάποιων στοιχειωδών πραγμάτων. Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα, πως είναι και ψεύτης και αδαής. Και τι δεν μας είπε !
1.Ισχυρίστηκε πως προσέφυγε στις κάλπες τον Σεπτέμβριο του 2015 από δημοκρατική ευαισθησία, για να ζητήσει νέα λαϊκή εντολή λόγω των.....
νέων δεδομένων. Ψέμμα. Εκανε εκλογές γιατί είχε χάσει την «δεδηλωμένη» στην Βουλή, μετά την αποχώρηση της ομάδας Λαφαζάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αν η ευρωπαϊκή αντιπολίτευση τότε δεν διέπραττε το, στρατηγικής σημασίας, λάθος να του δώσει τον Αύγουστο του 2015 στήριξη εν λευκώ, σήμερα η κατάσταση στην χώρα θα ήταν διαφορετική.
2. Ο Α.Τσίπρας μίλησε για την επικοινωνιακή υπεροπλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και προς επίρρωση του ισχυρισμού του, κουνούσε επιδεικτικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Δυστυχώς γι΄αυτόν, όλα τα πρωτοσέλιδα αφορούσαν μια και μόνη εφημερίδα. Από τις 16 πανελλαδικές ημερήσιες εφημερίδες οι
δύο τηρούν αναφανδόν  αντιπολιτευτική στάση, δύο έτσι κι έτσι, οι έξι στηρίζουν την κυβέρνηση και οι υπόλοιπες έχουν, η κάθε μια, τον δικό της προσανατολισμό.
Συνεπώς, ψεύσθηκε ασύστολα όταν μίλησε γι΄αυτήν την υπεροπλία, καθώς μάλιστα γνωρίζει πώς άλλαξε πολιτική γραμμή η εφημερίδα το «Εθνος» και πώς έγινε η αποτυχημένη απόπειρα, με τον ίδιο τρόπο, και ο ΔΟΛ να μετατραπεί σε υποστηρικτή του κόμματος του. Ενώ, δεν μπορεί, κάτι θα άκουσε για την προσπάθεια του Ν. Παππά να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο.
3.Κατανάλωσε ο Α.Τσίπρας ένα σημαντικό μέρος της ομιλίας του στην Βουλή, στα λεγόμενα αντίμετρα. Σίγουρα, κάποιοι σύμβουλοι του θα του είπαν πως για να εφαρμοσθούν αυτά, θα πρέπει να συντρέξουν ακραίες προϋποθέσεις. Και όπως είπε ο Ε.Τσακαλώτος, στις 22/4/2016 «μέτρα υπό αίρεση δεν υπάρχουν.» Συνεπώς τα δισεκατομμύρια που μοίραζε μέχρι το 2021, ήταν επιταγές άνευ αντικρύσματος. Τζάμπα χρήμα.
4.Υποστήριξε ψευδώς, πως αν η ρύθμιση του χρέους δεν ευοδωθεί δεν θα εφαρμοσθούν τα ψηφισθέντα μέτρα. Πουθενά στο τέταρτο μνημόνιο δεν υπάρχει σύνδεση της εφαρμογής των μέτρων με την ρύθμιση του χρέους. Αν προτίθεται ο Α.Τσίπρας να καταγγείλλει μονομερώς το τέταρτο μνημόνιο, θα πρέπει να περιγράψει με σαφήνεια στον Ελληνικό λαό ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του.
5.Ψεύσθηκε ο πρωθυπουργός όταν είπε πως ο νόμος Παππά ισχύει και πως το μόνο που καταργήθηκε ήταν το άρθρο που όριζε ποιος δίνει τις τηλεοπτικές άδειες. Μα όλος ο σχετικός νόμος συμπυκνώνεται στο ποιος δίνει τις άδειες, γιατί αυτός που τις δίνει καθορίζει και πόσες είναι. Και το νεοσυσταθέν ΕΣΡ αποφάσισε πως ο τηλεοπτικός χώρος αντέχει 9-11 κανάλια, σε πείσμα του καταγέλαστου Ινστιτούτου της Φλωρεντίας.
Θα μπορούσα να συνεχίσω να απαριθμώ και να καταγράφω και άλλα ψέμματα που είπε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη στην Βουλή. Δεν θα το κάνω, γιατί είναι και κουραστικό και άχαρο. Θα επισημάνω μόνον πως η όλη παρουσία του πρόδιδε έναν πανικό, καθώς πιο πολύ ασχολήθηκε με την Νέα Δημοκρατία, παρά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του.
Φαίνεται πως προπονείται από τώρα για την αντιπολίτευση.
Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου