Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Η αποκαθήλωση του Τοτέμ



Λίγους μήνες ζωής μετράει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και βίωσε ήδη την πρώτη της διάσπαση. Συγκεκριμένα, η νεολαία του κόμματος αποχώρησε σύσσωμη, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στελέχη της, εξαπολύοντας κατηγορίες για «απαράδεκτη συμπεριφορά μέσα σε ένα κόμμα το οποίο υποτίθεται πρέσβευε και... διακήρυττε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και δημιουργήθηκε για να προστατέψει την κοινωνία και τους ανθρώπους». Ειδικά, το πρώην μέλος της νεολαίας, Μιχάλης Κριθαρίδης κάνει λόγο για «αυταρχική συμπεριφορά» της Ζωίτσας, για «συνομωσιολογίες» για «ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό μόρφωμα» και πολλά άλλα.
Το σχετικό στάτους στο Facebook έγινε αμέσως viral, όχι μόνο στα σόσιαλ μίντια αλλά και σε πολλά ειδησεογραφικά site ενώ χαιρετίστηκε τόσο από τους «μνημονιακούς» όσο και από τους κυβερνητικούς κύκλους.
Εγώ ωστόσο έχω κάποιες απορίες…
Όλοι αυτοί που αποχώρησαν δεν γνώριζαν τι εστί Ζωή Κωνσταντοπούλου; Εδώ το είχαμε πάρει είδηση εμείς που δεν την έχουμε συναντήσει ποτέ από κοντά. Άλλωστε, αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά της δεν ήταν που την είχαν κάνει τόσο δημοφιλή στους οπαδούς της (=τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ) , ή κάνω λάθος; Όταν η Ζωή κατακεραύνωνε τους «γερμανοτσολιάδες», όταν «έκραζε» τον Νικήτα Κακλαμάνη, όταν κουτσομπόλευε την προσωπική ζωή της Σίας Κοσιώνη ήταν καλή και τώρα «χάλασε»;
Διαβάζοντας όμως την τοποθέτηση του κ. Κριθαρίδη φτάνουμε κάποια στιγμή στο ζουμί. Έχουμε και λέμε λοιπόν: «Επιπλέον οι σχέσεις με κανάλια του βαθιού συστήματος, βλέπε ΣΚΑΪ, ήταν παραπάνω από καλές (…) Φυσικά και σε επίπεδο πολιτικής πρότασης και πολιτικού λόγου υπήρχε αρτιότητα. Η τακτική του χτυπάμε όλη μέρα τον Τσίπρα και για τον Μητσοτάκη που τυχαίνει να  τον εξυμνούν οι Μπάμπηδες οι Πορτοσάλτε και οι ΣΚΑΪ δε λέμε κουβέντα». Και λίγο πιο κάτω: «Μια χαρά τους βοηθάει (σ.σ. Την Πλεύση Ελευθερίας) το σύστημα. Μια χαρά το εξυπηρετούν κι αυτοί χτυπώντας τον Τσίπρα».
Ωπ! Τι έχουμε εδώ; Πρώτα πρώτα να ξεκαθαρίσουμε πως η Κωνσταντοπούλου ήταν πάντα πρώτο τραπέζι πίστα σε όλα τα «συστημικά» κανάλια. Έτσι την έμαθε ο κόσμος, έτσι τη μάθαμε κι εμείς. Μάλιστα, από τότε που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πολύ λιγότερο σε αυτά. Από κει και πέρα, η λέξη κλειδί είναι το «Σύστημα». Το «Σύστημα» που είναι απέναντι από τον Τσίπρα. Ξαφνικά δηλαδή, ο πρωθυπουργός του τρίτου μνημονίου είναι «αντισυστημικός» και η Ζωή «συστημική». Και φυσικά η «συστημική» Ζωή αρνείται (;) να πολεμήσει  τον επίσης «συστημικό» Μητσoτάκη καθώς το «Σύστημα» πολεμάει  ενωμένο τον Τσίπρα. Άρα «Εμείς» οι «αντισυστημικοί αριστεροί» θα στηρίξουμε τον «αντισυστημικό» Αλέξη. Απλά, αντισυστημικά,  μαθηματικά.
Την Ζωή Κωνσταντοπούλου την απεχθάνομαι και ιδεολογικά και πολιτικά. Όχι τόσο για τα τέρατα που διέπραξε ως ΠτΒ όσο επειδή επιχείρησε επανειλημμένα να «ξεπλύνει» την Χρυσή Αυγή (αν και μετά τα διάφορα Καστελόριζα που ακολούθησαν  έχω αρχίσει να πείθομαι πως δεν επρόκειτο για δική της επιλογή αλλά για κεντρική πολιτική του πάλαι ποτέ κόμματός της). Η αντιμετώπισή της όμως από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το πιο γλαφυρό δείγμα της χυδαιότητας και της ανηθικότητας του συγκεκριμένου κόμματος. Μέχρι το δημοψήφισμα η Κωνσταντοπούλου ήταν το απόλυτο Τοτέμ. Όποιος τολμούσε να την αμφισβητήσει έστω και στο ελάχιστο κρεμιόταν αμέσως στα μανταλάκια, χαρακτηριζόταν σεξιστής, ρατσιστής και όλα τα εις –ιστής. Είναι χαρακτηριστικό πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν μποϊκοτάρει την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega μόνο και μόνο επειδή ο δημοσιογράφος είχε γράψει ένα άρθρο εναντίον της στα Νέα. Μετά όμως το περήφανο «Όχι» που έγινε «Ναι» όλα άλλαξαν. Ξαφνικά, οι συριζαίοι αποφάσισαν πως η πρώην αγαπημένη τους είναι «χυδαία», «ανισόρροπη», «μουρλή» και πολλά άλλα πολύ χειρότερα που έχουν να κάνουν με το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμο και που αν τα είχα γράψει ποτέ εγώ (εναντίον οποιουδήποτε) θα γινόντουσαν print screen σε χρόνο dt και θα κυκλοφορούσαν απ’ άκρη σ’ άκρη του διαδικτύου.
Αντίθετα με τη ΛΑΕ του συμπαθούς Παναγιώτη Λαφαζάνη που πήγε άπατη, η Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου έδειξε από την αρχή πως διέθετε μια δυναμική, ικανή να την βάλει στη Βουλή και –κυρίως- να κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι φυσικά σε θέση να γνωρίζω αν το άτομο που έκανε τις συγκεκριμένες καταγγελίες είναι στο κόλπο. Το σίγουρο όμως είναι πως όσα λέει θα αξιοποιηθούν στο έπακρο από τα κυβερνητικά παπαγαλάκια.
Μην επαναπαύεστε στα γκάλοπ. Το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του
Θαν. Χειμωνάς-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου