Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Η θεία Ολγα κλαίειΠιο χαμηλά δεν μπορούσε να πέσει. Η Ολγα Γεροβασίλη (φωτογραφία) ανέλαβε να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να διαβάσει αυτή, μετά την απόφαση του ΣτΕ, ένα ακραία διχαστικό κείμενο, που της το έγραψαν προφανώς άλλοι, για να εξηγήσει τα ανεξήγητα, να πουλήσει λαϊκισμό, να εκφράσει οργή και, το σημαντικότερο, να επιτεθεί σχεδόν κλαίγοντας και με τρεμάμενη φωνή από....
νεύρα στη Δικαιοσύνη. Ο προφανής θυμός τής έβγαλε άγχος και σαρδάμ. Στα δύσκολα, η κυβερνητική εκπρόσωπος (που εκπροσωπεί και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό) πήρε κάτω από τη βάση. Θα τη θυμούνται για πολλά χρόνια για αυτό.
Ειπώθηκε ότι το στήσιμό της, εκεί γύρω στα μεσάνυχτα, μπροστά στον τηλεοπτικό φακό τής (πάντοτε πιστής στο Μαξίμου) ΕΡΤ, ήταν επιπέδου του ντεκόρ του Λεβέντη στο «Κανάλι 67» ή ακόμα χειρότερα, ότι δηλαδή ήταν επιπέδου  εκπομπών... 
«Ειρηνοδικείου» της πάλαι ποτέ trash tv. Εκείνη την ώρα που διάβαζε το διάγγελμα, στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονταν πίσω από τις κάμερες τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Νίκος Παππάς, συνεπικουρούμενοι από τον λογογράφο του κ. Τσίπρα Δ. Τζανακόπουλο και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχ. Καλογήρου. Οι πάντες φαίνονταν σαν χαμένοι στο διάστημα. Κυρίως ο κ. Παππάς, ο οποίος ήθελε και αυτός να βγει στην τηλεόραση, να δώσει εξηγήσεις, να απειλήσει για άλλη μια φορά, αλλά και να δείξει πως ούτε καν κατάλαβε την απόφαση του ΣτΕ.
 Το πρωθυπουργικό διάγγελμα (με τη φωνή της Ολγας) για την απόφαση του ΣτΕ, πέραν του αχρείου λαϊκισμού που επιχείρησε να κάνει, με τα 15.000 παιδιά που δεν θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς και τους 4.000 νοσηλευτές που δεν θα διοριστούν στα νοσοκομεία, αποτελούσε ευθεία βολή κατά της Δικαιοσύνης. Οταν το άκουγες ξανά και ξανά με ψυχραιμία (η ΕΡΤ το μετέδωσε σε μία ώρα 13 φορές), αντιλαμβανόσουν ότι η κυβέρνηση εκείνη την ώρα κήρυττε τον πόλεμο εναντίον της Δικαιοσύνης. Αλλά ακούγοντας αποσβολωμένος τις δηλώσεις της Ολγας, θυμήθηκα τη σιγουριά του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, ότι αποκλείεται το ΣτΕ να βγάλει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά. Θυμήθηκα επίσης τον Πρωθυπουργό να καλεί τους δικαστές στο Μαξίμου και να τους υπόσχεται αυξήσεις. Και μετά από όλα αυτά, η Ολγα εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό φακό, ετοιμοπόλεμη εναντίον της Δικαιοσύνης και άκρως συγκινημένη, μπας και μεταπείσει κανέναν... «κοψοχέρη».
Τι (δεν) κατάλαβε ο Ν. Παππάς
Τρία τινά πρέπει να συμβαίνουν με τον Νίκο Παππά: Πρώτον, δεν κατάλαβε την απόφαση του ΣτΕ που του απαγορεύει να ασχολείται με τα τηλεοπτικά κανάλια, αφού αυτά βρίσκονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΣΡ. Δεύτερον, κατάλαβε την απόφαση, πλην όμως σφυρίζει αδιάφορα και παίζει τα ρέστα του, σαν τους θλιβερούς τζογαδόρους που βλέπουμε στις ταινίες. Τρίτον, δεν θέλει με κανέναν τρόπο να παραδεχθεί την ήττα του (που είναι ήττα και του Αλέξη Τσίπρα) και επιμένει ακόμα να κάνει τον υπουργό-καναλάρχη, αντί να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη που  πλήγωσε τη Δημοκρατία.
Υπάρχει, νομίζετε, άλλη εξήγηση; Τη στιγμή που έσπευσε να εξαγγείλει την κατάθεση ενός νέου νόμου και μάλιστα τη Δευτέρα. Νομίζοντας πως δεν θα προσβληθεί και αυτός στο ΣτΕ (αφού ήδη υπάρχει δεδικασμένο). Ωσάν να μη γνώριζε ότι ούτε αυτός ο νόμος (που τον ετοιμάζει το δίδυμο Τζανακόπουλου - Καλογήρου) πρόκειται να εφαρμοστεί. Καθόρισε μάλιστα αυθαιρέτως ( όχι, αυτή τη φορά δεν ζήτησε βοήθεια από το Ινστιτούτο Φλωρεντίας) και το ποσό που πρέπει να καταβάλει το κάθε κανάλι για να πάρει προσωρινή ετήσια άδεια λειτουργίας.
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου