Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Το Βατερλό με τις άδειες και το αυτογκόλ με τον Πολύδωρα επιταχύνουν τις πολιτικές εξελίξεις



Κάτι περισσότερο από σίγουρο θεωρείται το ναυάγιο της Διάσκεψης των Προέδρων για την συγκρότηση του ΕΣΡ, μετά την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει επικεφαλής ο Βύρων Πολύδωρας και έπειτα από το κατηγορηματικό «όχι» των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ελάχιστη ώρα μετά την ....
ανακοίνωση της υποψηφιότητας Πολύδωρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν δέχονται ο πρώην βουλευτής της ΝΔ να αναλάβει επικεφαλής του ΕΣΡ, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό που προέχει είναι να καταργηθεί ο νόμος Παππά και να επιστρέψουν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ που προβλέπει το Σύνταγμα.
Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης πάντως έχει ήδη αρχίσει να 
προκαλεί γκρίνια και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος με βουλευτές να χαρακτηρίζουν ατυχή την επιλογή.
«Θα εκτεθεί η ΝΔ αν δεν συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ», δηλώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, που παρά την απόρριψη της υποψηφιότητας του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου από την αξιωματική και την ελάσσονα αντιπολίτευση εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια επίτευξης συναίνεσης, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, επιδιώκουν να δημιουργήσουν προβλήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και όλα αυτά ενώ είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας (στις 5 μ.μ.) η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στην οποία απαιτείται πλειοψηφία 4/5 για την επιλογή του νέου προέδρου του ΕΣΡ.
Συνεπώς, φαντάζει απίθανο να να προκύψει αυτή η πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Διάσκεψης, οπότε για μία ακόμη φορά δεν θα υπάρξει συγκρότηση του ΕΣΡ.
 http://www.lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου