Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Βόρεια Κορέα το συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ! Ο Τσίπρας ζήτησε από τους συνέδρους να ξαναψηφίσουν γιατί πριν είχαν ψηφίσει ενάντια στην εισήγησή του


κιμ

«Δεν υπάρχει» κυριολεκτικά αυτό που εκστόμισε ο Αλέξη Τσίπρας στο συνέδριο. Και μάλλον δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στην ιστορία των κομματικών συνεδρίων. Ενδεχομένως να προκαλούσε και την αντίδραση του Κίμ Γιονγκ Ουν να πει αγανακτισμένος οτι «παιδιά μην το παρακάνετε».
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους συνέδρους να ξαναψηφίσουν γιατί… αυτό μου μόλις είχαν ψηφίσει ήταν ενάντια στην δική του εισήγηση.

Η εισήγηση Τσίπρα ήταν στην ποσόστωση του 25% των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να μην προσμετρώνται οι βουλευτές, αλλά μόνον όσοι έχουν κυβερνητική θέση.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε δεν εγκρίθηκε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά προκρίθηκε η πρόταση που συμπεριλάμβανε στην ποσόστωση και τους βουλευτές.

Έτσι λοιπόν ο πρωθυπουργός έκανε παρέμβαση στην οποία υπενθύμισε στους συνέδρους ότι ο μόνος ορθός δρόμος και σοσιαλιστικός είναι η δική του πρόταση και δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο αποδεκτό

Χωρις πλάκα είπε την εξής φραση: «δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει τι ψηφίσατε, αλλά είστε ενάντια στην εισήγησή μου», Τελικά πραγματοποιήθηκε και δεύτερη ψηφοφορία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε τελικώς δεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου