Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: Ένα ακόμα Ζάππειο γεννιέται ...Σχόλιο για το πρόγραμμα Μητσοτάκη

kinima_logo-thumb-large
Ως ένα ακόμα Ζάππειο χαρακτηρίζει το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κινήματος:
Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το "πολυαναμενόμενο" πρόγραμμα του κόμματός του, που "δεν υπόσχεται τίποτα", μόνο δύο δισεκατομμύρια φοροελαφρύνσεις, που ισχυρίζεται πως θα βρει από την επανάληψη των αποτυχημένων συνταγών .....
Αλογοσκούφη.  Με βάση δηλαδή οικονομικές πολιτικές που προϋποθέτουν πως για να βελτιώσουν τη θέση τους αυτοί που χτυπήθηκαν από την κρίση πρέπει οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι και να αρκεστούμε στη μεγαθυμία τους για την επανεπένδυση των κερδών τους στην οικονομία. 
Όρος σε αυτό το οικονομικό θαύμα, το "Ζάππειο 4", η μείωση του στόχου για πρωτογενή ελλείμματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ και ανάπτυξη της τάξης του 4%. Είναι μια πρόοδος συγκρινόμενες οι προτάσεις αυτές με την υπόσχεση για μείωση του ελλείμματος σε 18 μήνες.  
Ο κ. Μητσοτάκης, είπε πως θα καταφέρει και τα δύο, γιατί "έχει την αξιοπιστία να το πράξει". Υποθέτουμε πως εννοεί την αξιοπιστία του μη κλεισίματος της αξιολόγησης το 2014 στο πλαίσιο της στρατηγικής της αριστερής παρένθεσης, της οπισθοδρόμησης των μεταρρυθμίσεων της περιόδου 2009-2011 με πρώτο θύμα το νόμο για τα ΑΕΙ και την αξιολόγηση στο δημόσιο, της αδυναμίας να αναγνωρίσει την στατιστική απάτη που συγκάλυψε τον εκτροχιασμό Καραμανλή και όλα όσα δεν αποκηρύσσει, αλλά ωραιοποιεί σε κάθε ευκαιρία, θέτοντας το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, πιστός στις παραδόσεις της Νέας Δημοκρατίας. 
Ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξή του θεωρούν προφανώς ακόμη μαι σήμερα  ότι μπορούν να μαγειρεύουν τους αριθμούς και να δημιουργούν εικονική πραγματικότητα. Όπως και ο κ. Τσίπρας, που θα διατάξει την Ανάπτυξη και τις Αγορές να χορεύουν στους Συριζαϊκούς ρυθμούς. Χωρίς μεταρρυθμίσεις, χωρίς συγκρούσεις, χωρίς αλλαγές.
Οι Έλληνες μετά από εννέα χρόνια ύφεσης μπορούν πλέον να αξιολογούν τα "προγράμματα Θεσσαλονίκης", όπως και τα "Ζάππεια", που του υπόσχονται την έξοδο από την κρίση με βάση τα ευχολόγια. 
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η χώρα έχει ανάγκη να συμφωνήσει στα αίτια της κατάρρευσης, αν θέλει να προχωρήσει στις αλλαγές που θα μας οδηγήσουν στη λύση.
- See more at: http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου