Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Το παράλληλο σύμπαν της Θεανούς



Αποτέλεσμα εικόνας για φωτιου theanoΗ αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης λέει ότι στον δρόμο που βγαίνει δεν βλέπει συνταξιούχους που τους έχει κοπεί η σύνταξη. Ε, ναι. Αυτό που όλοι οι υπόλοιποι ζούμε είναι μια κατασκευή, μια σκηνοθεσία. Η αλήθεια βρίσκεται στη Θεανώ Φωτίου

«Εγώ βλέπω πάρα πολύ κόσμο στο δρόμο και μου λέει, εμένα η σύνταξή μου ήταν 920 ευρώ και είναι 920 ή 917. Δεν είχαν...
καμία από αυτές τις φοβερές περικοπές που λένε τα media» είπε η Θεανώ Φωτίου στο ραδιόφωνο.

Κοίτα να δεις λοιπόν που ζούμε σε ένα κατασκευασμένο μιντιακό παραμύθι. Ολα είναι πειραγμένα για να μας πείσουν ότι οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται επειδή η κυβέρνηση ψαλιδίζει τις συντάξεις τους. Σκηνοθετημένα όλα, και τα πλάνα απ’ τις πορείες και τις διαμαρτυρίες που δείχνουν στις ειδήσεις, κομπάρσους παίρνουν και τους λένε να κρατήσουν ένα πανό με τον Κατρούγκαλο Ψαλιδοχέρη και να φωνάζουν στα ψέματα ότι παίρνουν συντάξεις πείνας.
Και στις λαϊκές αγορές και στα σούπερ μάρκετ, που ρωτάνε οι ρεπόρτερ τις συνταξιούχες νοικοκυρές αν τα καταφέρνουν να γεμίσουν τα καλάθια τους κι εκείνες απαντούν ότι η σύνταξη φτάνει μόνο για μερικές πατάτες και δυο πακέτα μακαρόνια, όλο αυτό που βλέπουμε είναι σκηνή, μονόπρακτο. Πληρώνουν κομπάρσες για να μας λένε ψέματα ότι πεινούν. Στην πραγματικότητα, έχουν ψωνίσει του πουλιού το γάλα, τρία καλάθια γεμάτα καλούδια έχουν, που επίτηδες δεν μας τα δείχνουν οι κάμερες.

Και οι ειδικοί που βγαίνουν συχνά-πυκνά σε εκπομπές και διαπιστώνουν ότι οι συντάξεις έχουν πετσοκοπεί, κι αυτοί κανονισμένα τα έχουν να μας τα λένε από οθόνης έτσι και όχι αλλιώς. Δεν υπάρχουν οι αναλύσεις και τα στατιστικά που παρουσιάζουν, μια μούφα είναι όλα, σενάριο φαντασίας του εκάστοτε εκδότη και καναλάρχη που θέλει να πιστέψουμε ότι οι συντάξεις πετσοκόβονται.

Στην πραγματικότητα, αυτή που δεν μας δείχνουν τα media για να μας κρατήσουν στο σκοτάδι της προπαγάνδας τους, οι δρόμοι είναι γεμάτοι συνταξιούχους που δεν ανησυχούν, δεν απελπίζονται και δεν φωνάζουν κατά της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα που μας κρύβουν τα media, βγαίνεις έξω στο δρόμο, όπως η Θεανώ Φωτίου, και συναντάς γιαγιάδες και παππούδες που δεν τους έχει περικοπεί η σύνταξη και δεν έχουν κανένα λόγο να στεναχωριούνται.

Απορώ πώς δεν το έχουμε καταλάβει τόσο καιρό. Τα media δημιουργούν ένα παράλληλο σύμπαν, η αλήθεια είναι αυτή που μας μεταφέρει η Θεανώ. Ναι, έτσι είναι, αλίμονο. Εχετε δει άλλωστε κανέναν δυσαρεστημένο συνταξιούχο να κυκλοφορεί στο δρόμο; Εχετε δει γιαγιά να μην μπορεί να πληρώσει τα φάρμακά της; Εχετε δει παππού να ψάχνει στα σκουπίδια; Δεν έχετε δει. Φυσικά. Μόνο στις οθόνες τους βλέπετε. Ψεύτικοι είναι όλοι.
ΥΓ. Μήπως τα γεμιστά της Φωτίου έχουν παραισθησιογόνα; Το είπε ένας φίλος στo twitter. Βρε, μήπως;
.protagon.gr/Λίλα Σταμπούλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου