Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Τσίρκο και οι αποκρατικοποιήσεις



Πλάκα έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβή –ομολογουμένως– πλάκα, αλλά, αν δεν ζούσαμε την κρίση, μπορεί και να το διασκεδάζαμε. Ετσι, η μισή κυβέρνηση αποκρατικοποιεί και η άλλη μισή στέλνει την αρχαιολογία για να... δείξει στους επενδυτές ότι τα λεφτά τους δεν έχουν πέραση στην «ψωροκώσταινα». Ο πρωθυπουργός υπογράφει σύμβαση με την Cosco και ο υπουργός του όχι μόνο την αμφισβητεί, αλλά την αλλάζει μονομερώς κατά την κατάθεσή της στη Βουλή, πριν, βέβαια, βάλει την ουρά στα σκέλια. Και μέσα σε όλα αυτά ο σπόουκσμαν επί παντός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης δηλώνει κατά των αποκρατικοποιήσεων, ενώ κομματοφύλακες της Κουμουνδούρου βρίζουν όποιους ασκούν την κυβερνητική πολιτική.
Ετσι, στον επίσημο δικτυακό τόπο του 
ΣΥΡΙΖΑ left.gr διαβάζουμε μακροσκελές και ολίγον τι ακατανόητο άρθρο στελέχους του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ (δηλώνει μέλος της Ν.Ε. Νότιας Αθήνας), το οποίο τα έχει με «κάποια αμερικανάκια μάνατζερς του ομίλου που είχαν μαύρο σκοτάδι ότι με τη νέα κυβέρνηση ο Ασύρματος δόθηκε στο Δήμο Αγ. Δημητρίου... Δεν ήξεραν τα Αμερικανάκια ότι πολλοί τοπικοί και κεντρικοί πολιτικοί φίλοι του κ. Κωνσταντάτου θα ένοιωθαν άβολα για την “εμπιστοσύνη” που δηλώνει προς μια κυβέρνηση που μας οδηγεί στα χνάρια του Τσάβες και του Μαδούρο... Για τη συμπάθειά του προς το ΤΑΙΠΕΔ που ξεπουλάει ό,τι δημόσιο κυκλοφορεί, δεν το συζητάμε, καθώς οι φίλοι του Κυριάκος και Αδωνις δεν έχουν κανένα πρόβλημα, αλίμονο...» 
Το παραλήρημα έχει στόχο τον νυν δήμαρχο του Ελληνικού Γιάννη Κωνσταντάτο και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα. Για τον μεν πρώτο –και υπό τον υπότιτλο «για να τελειώνουμε με την πλάκα...»– ρωτά «από πού αντλεί τόσο θράσος» να παρεμβαίνει στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους επενδυτές (δεν θα του ‘χουν πει μάλλον ότι η συμφωνία υπεγράφη και συνεπώς η διαπραγμάτευση τέλειωσε) και «ποιος όρισε τον κ. Κωνσταντάτο να δίνει μαθήματα για το πώς και προς ποια κατεύθυνση, υπέρ ποίων και σε βάρος ποιών, “θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας”; Μήπως να τον στέλναμε να παραδώσει μαθήματα στον Τσακαλώτο και τον Σταθάκη;». Αν και δεν θα ήταν κακή ιδέα τα μαθήματα οικονομίας στους κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη –κάτι μπορεί να γλιτώσουμε από το κόστος της δικής τους διαπραγμάτευσης– το ερώτημα είναι άλλο: θέσφατα είναι όσα κάνει η κυβέρνηση και δεν μπορεί ένας δήμαρχος να τα κρίνει; 
Η κατακλείδα του άρθρου είναι περιβόλι: «Ποιος καλύπτει τον κ. Κωνσταντάτο όταν η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ επίμονα και επανειλημμένα έχει ζητήσει την απομάκρυνσή του από το Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε.; Ποιος άλλος πέραν του προέδρου του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ... Τελικά θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι κάθε υπουργείο χρειάζεται τον Πολάκη του, για να τραβήξει το αυτί του κάθε Πιτσιόρλα, ώστε με τη σειρά του να στείλει από εκεί που ήρθε τον κάθε αμοραλιστή που στις τοπικές κοινωνίες βιώνουμε καθημερινά κάθε λέξη και πράξη του;». 
Αναφερόμαστε σε αυτό το παραλήρημα μεσαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, διότι με τέτοιους όρους θα γίνει ο προσυνεδριακός διάλογος του κόμματος. Είναι το κόμμα που κάποιοι από τη Νέα Δημοκρατία ελπίζουν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές χαντακώνοντας τον νέο αρχηγό της. Πλάκα έχουν κι αυτοί...
Π. Μανδραβέλης-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου