Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Οι Μαυρογιαλούροι στην Ελλάδα δεν έχουν πολιτικό χρώμα



«Το αεροδρόμιο δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση, σε καμία εξουσία. Ανήκει στους κατοίκους της Πάρου», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την τελετή εγκαινίων στο αεροδρόμιο της Πάρου.
Φυσικά.  Δεν μπορούσε να το οικειοποιηθεί η κυβέρνησή του ως δικό της έργο, δεν έκανε τίποτα προς τούτο, άρα θα έπρεπε να εξαφανιστεί και η... συνδρομή των προηγούμενων,  όποιων και ΑΝήταν. Δεν μπορούσε να το οικειοποιηθεί, παρότι προσπάθησε: Πριν περίπου δύο μήνες, το δημοτικό συμβούλιο Πάρου, άκουγε άναυδο τον γνωστής ευσυγκινησίας υπουργό Χρήστο Σπίρτζη να δηλώνει, αν δεν ήμουν εγώ δεν θα γινόταν αεροδρόμιο!
Η στήλη δεν ασχολείται με το θέμα για να αποδώσει εύσημα, όπως οι συνήθεις επαγγελματίες της καταγγελίας ενδεχομένως, θα υποπτευτούν.  Ασχολείται για να σημειώσει τον
διαχρονικώς αναζητούμενο πολιτικό πολιτισμό, την έλλειψη μεγαθυμίας, ειλικρίνειας  και παρρησίας που διέπει την πρωτοδεύτερη φορά αριστερά.  Είναι γνωστό ότι το έργο, με όλες τις γραφειοκρατικές και διοικητικές αβελτηρίες και ανικανότητες, με όλες τις οικονομικές ελλείψεις που το καθυστέρησαν, είναι έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, του ΠΑΣΟΚκαι της ΝΔ.
Συνοπτικά καθότι γνωστά: Ξεκίνησε επί Σημίτη, με κινητήριο μοχλό τον τότε Γραμματέα της Τοπική Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, και μετέπειτα δήμαρχο Πάρου, Γιάννη Ραγκούση. Επί Σημίτη δόθηκαν οι πρώτες εντολές για μελέτες απαλλοτριώσεων. Οι απαλλοτριώσεις έγιναν επί Σουφλιά. Η δημοπράτηση κατασκευής διαδρόμου επί Ραγκούση ως υπουργού Μεταφορών. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης έδωσε τα πρώτα εκατομμύρια. Ολοκληρώθηκε επί θητείας Μάκη Βορίδη.   
Την κατασκευή  του χώρου υποδοχής επιβατών, ελλείψει χρημάτων του κράτους, χρηματοδότησε η Aegean. Αυτή μετέφερε και το κυβερνητικό κλιμάκιο για τα εγκαίνια.
Με τέτοια προϊστορία, ο πρωθυπουργός απλώς επιδεικνύοντας έλλειψη πολιτικής  μεγαλοψυχίας, ύμνησε τον συνδυασμό της πολιτικής βούλησης, της θέλησης των πολιτών, των κατοίκων, των τοπικών φορέων, και της αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική Πολιτεία και τους ιδιώτες, για να γίνει το έργο. Σε άλλο σημείο ευχαρίστησε τους απλούς πολίτες, την τοπική κοινωνία και τις προσπάθειες που έκανε, την τεχνική εταιρία και την εξαιρετική συνεργασία ανάμερα στο υπουργείο Υποδομών, το προσωπικό της Πολιτικής Αεροπορίας, και την  Olympic Air, ενώ το έργο δεν ανήκει σε καμιά κυβέρνηση (αφού δεν ανήκει στη δική του).
Επίσης δεν παρέλειψε να τονίσει τόνισε ότι η παρουσία του εκεί «αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνησή του να προσπαθήσει να αναδείξει την ιδιομορφία αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν οι νησιωτικές περιοχές της χώρας».
Όσο για την Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ  η οποία κατήγγειλε τον νυν  δήμαρχο, ο οποίος (άλλη παραδοξότητα) ήθελε πριν τα εγκαίνια που έκανε ο  πρωθυπουργός να κάνει τα δικά του, παρουσία του κ. Βρούτση και άλλων ΝΔτών), έγραψε σε ανακοίνωση: Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί  κατ΄ ουσίαν  να εγκαινιάσει ένα έργο που είχε  σχεδόν μηδενική συμμετοχή…
Ο πρωθυπουργός επίσης λίγες ημέρες πριν, παρέστη στην παράδοση 32 στρεμμάτων χώρου ονομαζόμενου «Ασύρματος», στον Άγιο Δημήτριο Αττικής. Έργο μεγέθους παρουσίας αντιπεριφερειάρχη. 
Μια βδομάδα μετά εγκαινίασε το νοσοκομείο Θήρας. Για το νοσοκομείο μιλάει ο πλέον αρμόδιος φοράς, η ΠΟΕΔΗΝ, όπου μεταξύ άλλων γράφει σε ανακοίνωση: Απευθυνόμενος στους πολίτες της Σαντορίνης μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός είπε ότι τώρα οι γυναίκες του Νησιού θα γεννάνε στο νέο Νοσοκομείο. Θυμίζει η εν λόγω εξαγγελία την ταινία του Μαυρογιαλούρου για την μαιευτική κλινική που έφτιαξε στην εκλογική του περιφέρεια.
Μετά τα εγκαίνια, ετοιμόγεννη πήγε να γεννήσει στο εν λόγω νοσοκομείο αλλά έγινε διακομιδή της στην Κρήτη! Το ίδιο συνέβη με άλλες πέντε γυναίκες έγκυες που παραπέμφθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία. Το νοσοκομείο που εγκαινίασε ήταν κέλυφος, γυμνό από έμψυχο και ιατρικό υλικό.
Για αρκετούς όλη αυτή δραστηριότητα συνδυάζεται με επικείμενες εκλογές. Ασχέτως όμως αιτιών, είναι λυπηρό εν έτει 2016, δια μέσου διαχρονικής χρεοκοπίας, η πολιτική ηγεσία να αναβιώνει τέτοιες παρωχημένες πρακτικές. Προσβάλλει και τον εαυτό της και το λαό.
Και βέβαια  δεν φταίει γι αυτό η αριστερά. Η στήλη δεν διαπνέεται από καμιά ιδεολογική, πολιτική  ή ιστορική υπερτίμηση της αριστεράς. Ωστόσο είναι σίγουρη πως ούτε ο Κουτσούμπας, ούτε οι απελθόντες Φλωράκης και Κύρκος  θα λειτουργούσαν με τέτοια μικροπολιτική συμπεριφορά. Απλώς είναι η δεδομένη αριστερά με τη δεδομένη «κουλτούρα» που ξεπερνάει ακόμη και τους κομματάρχες της προχουντικής πολιτικής  ζωής.
Γιάννης  Σιδέρης-liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου