Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Η ιστορία μιας λάσπης – ΕΤ3 και καλοθελητές


img_2455.jpg

Στη Θεσσαλονίκη ο Παπανδρέου έκανε μια πετυχημένη κεντρική ομιλία, έδωσε περίπου 10 συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα , τηλεοράσεις , εφημερίδες , έκανε επισκέψεις και δηλώσεις στις Σέρρες , συζήτησε με δεκάδες φορείς,  αναφέρθηκε σε πλείστα θέματα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εστίες σχολίων, αντιπαραθέσεων, συζητήσεων ακόμη και σοβαρών αντιδράσεων ......

Πηγαίνει και στην ΕΤ3 για απευθείας συνέντευξη και ενώ ακόμη αυτή ήταν σε εξέλιξη , η «δημόσια» ΕΤ3 βγάζει τουίτ με την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ «κρίση» οτι «ο Παπανδρέου δεν αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ «. Απο πού προέκυψε δεν έχει σημασία . Αυτό ήθελαν να περάσουν , αυτό μεθόδευσαν να βγει.  
Ειναι γνωστό το κόλπο και καθόλου πρωτότυπα «δημοσιογραφικό», όταν η είδηση έχει γραφεί πριν την απάντηση . Σου κάνουν μια ερώτηση τελείως μανιχαϊστική που δεν έχει νόημα να απαντηθεί με ένα ναι ή ένα όχι, απαντάς πολιτικά και όχι οπαδικά και βγαίνει η «είδηση» που θελει ο πονηρός «ερμηνευτής».
Η συριζέικη ΕΤ3 εν προκειμένω 
Απο κει και πέρα όλα παίρνουν τον δρόμο τους . Αναπαραγωγή άκριτη, αναλαμβάνουν οι εμφανείς και αφανείς κίτρινοι, κάποιοι καλοπροαίρετοι δικαιολογημένα και ορθά προβληματίζονται , αλλά το συμπέρασμα εχει βγει. Που βολεύει πολλούς . Κυρίως απο «κεντροαριστερά» μέχρι «αριστερά «. 
Η ετυμηγορία ; 
Ο Παπανδρέου ψάχνει για καρέκλα και πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. 
´Η έστω, όπως ενημέρωσε κάποιος -πάντα στις επάλξεις του αντιπαπανδρεισμού, κατά τα άλλα «σοβαρός σοσιαλιστής » – «χρειάζεται τον ΣΥΡΙΖΑ για να τον προτείνει για την Σοσιαλιστική Διεθνή» , τόση ετοιμοπόλεμη φαντασία …
´Αρα οι κεντροαριστεροί πάμε αλλού, ακόμη και στον Κυριάκο – πολλοί ήδη είναι εκεί με το ένα πόδι- , αλλά πάντως όχι με αυτούς που δήθεν θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ . 
Η ΕΤ 3 ως άλλο καθεστώς έπαιξε το ρόλο της, απο ολόκληρη σε ρυθμό πολυβόλου συνέντευξη την κοτσάνα της αυτή βρήκε να εξάγει , τα «ανεξάρτητα» μπλογκς κλπ που όλως τυχαίως δουλεύουν και ως γραφεία τύπου αυτών που δήθεν καλούν σε ενότητα τον Παπανδρέου , αναπαράγουν . 
Κι απο κάτω η λάσπη «πληροφορημένων» 
και «προχωρημένων » πάει σύννεφο . Εξάλλου ποιός ακούει , ποιός διαβάζει , ποιός να αναλύει τώρα, φροντίζουν άλλοι με μια γραμμή να μας βγάζουν απο τον κόπο. 
Η δουλειά γίνεται 
Γιατί τώρα τελευταία κυκλοφορούσε πολύ η δημιουργική επιφύλαξη πολλών, οτι ας ακούσουμε και τον Παπανδρέου ή δεν είναι τελικά τα πράγματα οπως παρουσιάζονται τα τελευταία έξι χρόνια. 
Παλιό όμως το κόλπο, απο πολύ παλιά μυαλά.
Γιώργος Πεταλωτής
http://www.npress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου