Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Βροχή τροπολογιών στη Βουλή -Προσλήψεις, ρύθμιση της υπόθεσης Σταθάκη και 24 ακόμη


Φωτογραφία: ΙnTime News

Εικοσιέξι τροπολογίες έφεραν οι υπουργοί και οι βουλευτές του Τσίπρα στη Βουλή ενώ στα ΜΜΕ έχει πέσει μαύρο λόγω της απεργίας ενόψει της ψήφισης του Ασφαλιστικού-λαιμητόμου την Κυριακή. 
Νίκος Φίλης, Σία Αναγνωστοπούλου και Νίκος Φωτάκης ανακοίνωσαν ότι ...
έκαναν αποδεκτές 18 βουλευτικές τροπολογίες.
Μεταξύ των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο Ασφαλιστικό είναι και αυτή που καταργεί καταλογισμούς σε στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης για κακοδιαχείριση κονδυλίων, μια  υπόθεση στην οποία εμπλέκεται αστικά και ποινικά και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ρύθμιση είχε κατατεθεί ξανά σε νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας και είχε αποσυρθεί λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή! 
Πέραν των βουλευτικών τροπολογιών έχουν κατατεθεί και 8 υπουργικές τροπολογίες. Μια από αυτές, του υπουργείου Εσωτερικών, αφορά στη δημιουργία τεσσάρων θέσεων δημοσιογράφων για τα γραφεία των αναπληρωτών υπουργών Χριστόφορου Βερναρδάκη και Νίκου Τόσκα. Επίσης, με άλλη τροπολογία αδιάθετα ακίνητα του Υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας των οποίων η αξιοποίηση γίνεται με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας και μόνο. «Η κ. Φωτίου εισάγει στο Υπουργείο της καινούργιες μεθόδους real estate. Δεν χρειάζονται διάφανοι κανόνες. Φτάνει να εμπιστεύεσαι τυφλά το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Μπράβο» σχολίασε ο κ. Κώστας Μπαργιώτας του Ποταμιού.
Επίσης, ο Νίκος Φίλης κατέθεσε τροπολογία για την επαγγελματική εκπαίδευση  στο νομοσχέδιο για την έρευνα που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής 


Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου