Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Συμπλοκές και μαχαιρώματα στο hot spot της Δράμας

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Βιομηχανική Περιοχή Δράμας μεταξύ των μεταναστών.
Ένα προσφυγόπουλο 1,5 έτους διακομίστηκε στο νοσοκομείο Δράμας χτυπημένο στο κεφάλι από πέτρα καθώς και ένας άνδρας μαχαιρωμένος μετά από συμπλοκή στο χώρο του hot spot.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένα μικρό κοριτσάκι Δραμινών εθελοντών που επισκέφτηκαν εκείνη την....
ώρα το  hot spot για να προσφέρουν την βοήθεια τους.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τραυματίστηκε στο πρόσωπο από τα τζάμια του παρμπρίζ του αυτοκινήτου που έσπασαν μετανάστες την ώρα που το κοριτσάκι βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο.
Η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Δράμα είναι οξυμένη και έχει γίνει επικίνδυνη το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Οι συμπλοκές μεταξύ των μεταναστών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο ενώ εθελοντές που βρίσκονται στον χώρο εκτιμούν πως έχουν δημιουργηθεί φατρίες μεταξύ των μεταναστών που λειτουργούν παραβιάζοντας βασικές αρχές της δημοκρατίας και ανθρώπινα δικαιώματα. 
Η παντελής απουσία του επίσημου Ελληνικού κράτους άφησε τον χώρο να εξελιχθεί σε ένα ιδιότυπο «γκέτο» στο οποίο η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.
Σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS Drama 95,5 ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος έκρουξε τον κώδωνα του κινδύνου από την κατάσταση που επικρατεί στοhot spot στη ΒΙΠΕ Δράμας και τόνισε ότι πλέον απειλείται η ίδια η ζωή τόσο των μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας όσο και των Δραμινών πολιτών.
Ζήτησε λοιπόν δημοσίως να ληφθούν άμεσα από το κράτος συγκεκριμένα μέτρα που θα εμποδίσουν την συνέχιση της ανεξέλεγκτης επικίνδυνης κατάστασης


 http://www.alpha-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου