Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Καλώς τα δεχτήκαμε: «Πλεύση Ελευθερίας» το νέο κόμμα της Ζωής...


Από τη στήλη "Βαβέλ" στο protagon.gr


Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Την ερχόμενη Τρίτη σύμφωνα με ανακοίνωση της η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα ανακοινώσει επίσημα...
το νέο της κόμμα «ξεκινώντας την απελευθέρωση του Λαού και της Πατρίδας» όπως γράφει η ίδια με τη γνωστή της μετριοπάθεια στην ανακοίνωση.
Οπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, βασικοί ιδρυτικοί στόχοι του κόμματος είναι η διαγραφή του δημόσιου χρέους και η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
Επίσης στην ανακοίνωση γίνεται σαφές ότι «δεν θα είναι ένα κόμμα ανακύκλωσης προσωπικοτήτων» (σ.σ.: Ζωής παρούσας πάσα αρχή παυσάτω…) ούτε μηχανισμών και κομματικών ισορροπιών (σ.σ.: τι χρειάζονται; Αφού υπάρχει η Ζωή…).
Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το ΛΑΕ, την κίνηση Βαρουφάκη (σ.σ.: που δεν είναι ακριβώς κόμμα αλλά κάτι που μόνο ο Γιάνης Βαρουφάκης καταλαβαίνει…), το υπό ίδρυση κόμμα Λαπαβίτσα και το ΚΑΠΗ του Γιώργου Καρατζαφέρη, είναι το πέμπτο αντιμνημονιακό κόμμα που ιδρύεται ύστερα από την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ το περσινό καλοκαίρι.
Τέλος αξίζει μια αναφορά στο σήμα του νέου κόμματος: ενα μοβ καράβι με έξι τριγωνικά τυρκουάζ πανιά όπου κάθε ένα είναι και ένα «δέλτα» από τα «Δημοκρατία», «Δικαιοσύνη», «Διαφάνεια», «Δικαιώματα», «Διαγραφή» (σ.σ.: χρέους εννοείται…) και «Διεκδίκηση» (σ.σ.: Γερμανικών οφειλών εννοείται επίσης).
Μια που ήρθε η κουβέντα στα έξι «δέλτα» και η «Δραχμή» από το ίδιο γράμμα αρχίζει πάντως…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου