Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ο πραγματικός ένοχος πότε θα τιμωρηθεί; #ΕΣΗΕΑ



Η απόφαση τραγέλαφος του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της ΕΣΗΕΑ, που μοίρασε πειθαρχικές ποινές σε Μαλέλη-Πρωτοσάλτε για τη στάση τους στο δημοψήφισμα του Ιουλίου (όπως και η “αθώωση” τρολ του αιώνιου εχθρού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Πρετεντέρη), συμπληρώνει το πάζλ ....
καθεστωτισμού που προσπαθεί να επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι ευθέως, αλλά μέσω του Δ/Σ της ΕΣΗΕΑ, το οποίο γνωστό τοις πάσι είναι φίλα προσκείμενο στο κυβερνών κόμμα.
Ο Ανδρέας Πετρουλάκης σήμερα στο protagon έθεσε έξυπνα τη διάσταση ότι πρέπει, μαζί με τους προπαγανδιστές του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, να τιμωρηθούν και οι αντίστοιχοι προπαγανδιστές του ΟΧΙ, που δεν στερήθηκαν δημόσιας προβολής μαζί με τους καταδικασθέντες “υποστηρικτές” του ΟΧΙ. Αλλά πάνω απ’ όλα αυτός που πρέπει να τιμωρηθεί είναι ο Αλέξης Τσίπρας, για τον παρακάτω λόγο:
Αυτός προκήρυξε μέσα σ’ ένα βράδυ το δημοψήφισμα, αυτός μέσω του τότε υπουργού Εσωτερικών Βούτση αποφάσισε να διεξάγει ένα άκρως διχαστικό δημοψήφισμα μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, αυτός έστησε τους κανόνες του παιχνιδιού έτσι ώστε να μην καταστεί εφικτό να διεξαχθεί ένας νηφάλιος διάλογος για το “ΝΑΙ” και το “ΟΧΙ”, αλήθεια, έχει καταλάβει κανείς ακόμη και σήμερα σε τι είπαμε ΝΑΙ και ΟΧΙ;
Όντως, τα ιδιωτικά κανάλια επέλεξαν σχεδόν σύσσωμα να στηρίξουν το “ΝΑΙ”, επειδή η πρωτοβουλία Τσίπρα για δημοψήφισμα κόντεψε να τινάξει τη χώρα στον αέρα. Είχαν το δικαίωμα; Σαφώς ναι, διότι είναι ιδιωτικά και εκείνα επιλέγουν το ποια γραμμή θα ακολουθήσουν, σωστή ή λάθος είναι ένα άλλης τάξεως ζήτημα. Επειδή όμως τα ιδιωτικά κανάλια συνδέονται με το τεκμήριο της διαπλοκής και της συναλλαγής με την εκάστοτε πολιτική εξουσία (εντύπωση που και εκείνα έχουν συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό), θεωρεί η κάθε ΕΣΗΕΑ ότι μπορεί να “παίρνει” τα κεφάλια που ζητά η αποπροσανατολισμένη κοινή γνώμη, όπως εκείνη εκδηλώνεται στο διαδίκτυο ή στα καφενεία.
Από την άλλη όμως αξίζει να ειπωθεί και κάτι ακόμη: Η ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2015 τήρησε άραγε την αμερόληπτη στάση που επιτάσσει ο δημόσιος χαρακτήρας της; Ή μήπως οι επαναπροσληφθέντες δημοσιογράφοι από τον εργοδότη του Νίκο Παππά έκαναν και εκείνοι προπαγάνδα υπέρ του ΟΧΙ, όπως και σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός; Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι σ’ αντίθεση με τα ιδιωτικά κανάλια, που σημειωτέον ήταν κι ένας λόγος που οδήγησε στο 61% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, τόσο η ΕΡΤ, όσο και ο κρατικός μηχανισμός έχουν μια παραπάνω υποχρέωση ουδετερότητας και αμεροληψίας, που εν προκειμένω την καταπάτησαν σαν να μην υπάρχει αύριο.
Αλλά αντί να αναζητηθούν οι ευθύνες στους πραγματικά υπεύθυνους, μοιράζονται δεξιά και αριστερά ευθύνες σε δημοσιογράφους, που εντέλει δεν έπαιξαν και καλά τον ρόλο που τους αποδίδει η ίδια η κυβέρνηση και ο συνδικαλιστικός βραχίονας της ΕΣΗΕΑ. Αν όντως ο Μαλέλης, ο Πρωτοσάλτε, ο Μπογδάνος και λοιποί έκαναν καλά τη δουλειά τους, ίσως είχαν καταφέρει να συγκρατήσουν το ποσοστό του ΟΧΙ, κάτι που εκ των πραγμάτων με βάση τη λογική των κατηγόρων τους απέτυχαν παταγωδώς.
Καταληκτικά, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χαρακτηρίζεται από δύο λέξεις, χειραγώγηση-πελατειασμός, όπου κάθε μέρα όλως τυχαίως ακούμε ειδήσεις που πότε αφορά το ένα και πότε το άλλο. Απέναντι σ’ αυτή την εξόφθαλμη στρατηγική μιας κυβέρνησης μόλις του 36% του 60% του εκλογικού σώματος πρέπει σιγά σιγά να εγερθούν τα ανακλαστικά της απαξίωσης και της προσπάθειας απεγκλωβισμού από τη στρατηγική που η ίδια εξυπηρετεί. Προς αυτή την κατεύθυνση, η παραίτηση της Όλγας Τρέμη από μέλος της ΕΣΗΕΑ είναι μια καλή αρχή..
epikairo.gr/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου