Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Διεκόπη το Eurogroup -Δεν υπάρχει συμφωνία -Την Κυριακή στις 12 η συνέχεια


Διεκόπη το Eurogroup -Δεν υπάρχει συμφωνία -Την Κυριακή στις 12 η συνέχεια

Και ενώ οι τελευταίες πληροφορίες ήθελαν αυτή την ώρα να συντάσσονται οι δηλώσεις του Eurogroup οι οποίες θα ήταν έτοιμες αργά τα ξημερώματα, έγινε γνωστό ότι στη μία ώρα Ελλάδος η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης διεκόπη και θα συνεχιστεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. ....

«Είχαμε μια βαθιά συζήτηση για την Ελλάδα,  για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Συζητήσαμε και μελετήσαμε τα οικονομικά ζητήματα δεν ολοκληρώσαμε τη συζήτηση θα συνεχίζουμε ξανά τη συζήτηση την Κυριακή στις 11 (σ.σ. 12 ώρα Ελλάδος).», ήταν η σύντομη δήλωση που έκανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξερχόμενος του κτιρίου όπου έγινε η συνεδρίαση. 
Εντωμεταξύ, της τελευταίες ώρες η συνεδρίαση του Eurogroup είχε εξελιχθεί σε θρίλλερ  αφού οι εταίροι ζητούν κι άλλα μέτρα, ενώ η Φινλανδία απειλεί με βέτο και Grexit.
00:52 Ο δημοσιογράφος του SkyNews Εντ Κόνγουεϊ αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, πως το Eurogroup θα απαιτήσει από την Ελλάδα να νομοθετήσει διάφορες μεταρρυθμίσεις οι οποίες αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Συνολικά απαιτούν έξι νομοσχέδια να ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα.
00:48 Οπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της «La Stampa» Μάρκο Ζάτεριν, θα υπάρξουν δύο ανακοινώσεις. Η μία που θα περιέχει τους Φινλανδούς και μία που δεν θα περιέχει τους Φινλανδούς με την τελευταία λέξη να ανήκει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής. Επικαλείται μάλιστα πηγή του Eurogroup που φορά γραβάτα, οπότε ο Guardian κάνει και χιούμορ σημειώνοντας πως δεν είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
00:37 Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τη Φινλανδία αντιρρήσεις για μια συμφωνία εκφράζουν επίσης η Σλοβακία και η Μάλτα.
23:51  Πιέσεις Ρέντσι σε Μέρκελ
Οπως γράφει στο Twitter συντάκτης της εφημερίδας Guardian ο Ιταλός πρωθυπουργός σκοπεύει να ασκήσει πίεση στη Γερμανία στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρέντσι θα πει στην Αγκελα Μέρκελ ότι πρέπει να σταματήσουμε να ταπεινώνουμε την Ελλάδα και ότι πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία για το καλό της Ε.Ε.
23:50 Το έγγραφο Σόιμπλε για Grexit σε συνεννόηση με Μέρκελ
Στη δημοσιότητα δόθηκε ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το οποίο προβλέπει πενταετές Grexit για τη χώρα μας. Μάλιστα όπως δήλωσε υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, τα σχέδια αυτά του Σόιμπλε είναι σε πλήρη συνεννόηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.
23:27 Οπως σημειώνει ο Guardian, το κοινό ανακοινωθέν που θα βγει σε λίγο, δεν θα είναι ούτε «ναι» στο Grexit αλλά ούτε και «οχι». Θα είναι μια... αναποφάσιστη ανακοίνωση!
23:10 O Φινλανδός δημοσιογράφος μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο twitter αναφέρει «Επιβεβαιωμένο: Η Φινλανδία δεν θα δεχτεί νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα»
22:53 Εμπλοκή με τον Φιλνλανδό ΥΠΟΙΚ -Του ζητούν να αποχωρήσει από το Eurogroup, αλλιώς πέφτει η κυβέρνησή του!
Η κυβέρνηση της Φινλανδίας σχεδόν έπεσε το πρωί λόγου Ελλάδας. Το κόμμα «Αληθινοί Φινλανδοί» είπαν ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αν δεχτεί η χώρα καινούριο δάνειο προς την Ελλάδα.
22:53 Ο Πάμπλο Ροντρίγκεζ, ανταποκριτής της «El Mundo» στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως η Ευρώπη είχε χωριστεί στα δύο.
Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας τάσσονταν Ιταλία, Γαλλία, Κύπρος και Κομισιόν ενώ κατά της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ βρίσκονταν Γερμανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Λιθουανία, Σλοβακία, Εσθονία και Σλοβενία.
Βελτίωση προτάσεων ή Grexit
«Υπάρχει ένα εσωτερικό έγγραφο, δεν διανεμήθηκε σήμερα στο Eurogroup. Υπάρχουν δύο επιλογές: βελτίωση των προτάσεων ή προσωρινό Grexit», δήλωσε η πηγή που είδε το χαρτί, ενώ ένας άλλος ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε στο Associated Press πως η ελληνική κυβέρνηση προτείνει «πολύ λίγα, πολύ αργά».
Ειδικότερα, ο αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επισήμανε ότι στις Βρυξέλλες επικρατεί η γενική αίσθηση ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι πολύ λίγες και έχουν τεθεί πολύ αργά, επομένως είναι απαραίτητες οι αποδείξεις σχετικά με τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Reuters: Περαιτέρω μέτρα ζητούν οι «18» από την Αθήνα
Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το Reuters, Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών είπαν στους Έλληνες ομολόγους τους το Σάββατο ότι η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει πέραν της αρχικής δέσμης προτάσεων για μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα σχέδιο διάσωσης.
Δύο πηγές είπαν ότι υπήρξε ομοφωνία, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, από τους υπόλοιπους 18 υπουργούς, ότι η αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας πρέπει να κάνει περαιτέρω βήματα προκειμένου να τους πείσει για ένα τρίτο πακέτο στήριξης.



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου