Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Όσο κι αν το παίζει «ελαφρύς», άλλο τόσο είναι μοιραίος ο Βαρουφάκης

varoufakis_08032015.jpg
 Ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, καταρχήν μέσα στα πλαίσια του ευρώ αλλά με την δυνατότητα «εν μία νυκτί να μετατραπεί σε μία νέα δραχμή», σχεδίαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης, με εντολή του πρωθυπουργού, ως plan B. [skai.gr]
Τις λεπτομέρειες του σχεδίου, τις οποίες ο κύριος Βαρουφάκης αποκάλυψε σε στελέχη ξένων hedge funds, στα...
πλαίσια διεθνούς forum που έλαβε χώρα στις 16 Ιουλίου, δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής.

Ο βασικός κορμός του περίφημου plan B, περιελάμβανε υποκλοπές ΑΦΜ από έναν παιδικό φίλο του κυρίου Βαρουφάκη, όπως ο ίδιος είπε, τον οποίο είχε διορίσει στο υπουργείο οικονομικών ειδικά για να παρακάμψει την "ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες" Κατερίνα Σαββαϊδου. Πώς θα πετύχαινε την υποκλοπή των ΑΦΜ; Με... χακάρισμα (hacking) της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της Καθημερινής, ο κύριος Βαρουφάκης θα δημιουργούσε με τους συνεργάτες του μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με το ΑΦΜ κάθε φορολογούμενου, «χωρίς να το πούμε σε κανέναν» όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος, έτοιμους να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, υπό άκρα μυστικότητα. «Με το πάτημα ενός κουμπιού» το σύστημα θα ήταν σε θέση να αποστείλει ένα ειδικό pin σε κάθε φορολογούμενο που θα αντιστοιχούσε σε αυτόν τον μυστικό, παράλληλο λογαριασμό μέσω του οποίου θα μπορούσε ο πολίτης ή η επιχείρηση να πραγματοποιήσει πληρωμές, δημιουργώντας έτσι ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, ενόσω οι τράπεζες θα παρέμεναν κλειστές, εξήγησε ο πρώην υπουργός οικονομικών.

Ο κύριος Βαρουφάκης υποσημείωσε ότι η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα από τον ελληνικό λαό δεν ήταν εντολή εξόδου από το ευρώ, ωστόσο ο ίδιος την ερμήνευε... διασταλτικά ώστε να αφήνει το περιθώριο «να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ», σε περίπτωση που δεν καθίστατο εφικτή η σύναψη βιώσιμης συμφωνίας.

Εντύπωση προκαλεί, τέλος, η ετοιμότητα του κυρίου Βαρουφάκη να προβεί (σε μία ακόμη) διάψευση σε περίπτωση που διέρρεαν οι λεπτομέρειες του σχεδίου του, που ωστόσο δεν δίστασε να αποκαλύψει λέξη-λέξη στους συνέδρους του: «Και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω», ήταν η απάντηση του στις σχετικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

Epikairo: Πολύ σοβαρή αποκάλυψη, για έναν εξαιρετικά ασόβαρο άνθρωπο, ή τουλάχιστον πασχίζει ο ίδιος να μας πείσει για την ελαφρότητά του. Είναι αδιανόητο για έναν ΥΠΟΙΚ, αντί να δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης υπέρ της πατρίδας του, να χάνει τον καιρό του με σχέδια για "ριφιφί" των ΑΦΜ των ελλήνων φορολογουμένων, προσπαθώντας να υλοποιήσει ένα εκτός πραγματικότητας σχέδιο, το οποίο άραγε συνέλαβε μόνος του, είχε την ανοχή του Τσίπρα ή την εντολή του, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται; 'Ηταν συνεννόηση με τους "αδελφούς Ντάλτον" της Αριστερής Πλατφόρμας ή δρούσε μόνος του με μια στενή ομάδα συμβούλων, εν αγνοία της κυβέρνησης και του κόμματός του;

Επειδή είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι όσο περνά ο καιρός θα προκύπτουν νέες αποκαλύψεις για το τι απεργαζόταν ή επιθυμούσε να απεργαστεί ο πλέον μοιραίος ΥΠΟΙΚ της κρίσης, θα πρέπει κάποια στιγμή η ελληνική δικαιοσύνη να επέμβει και να εξετάσει εντατικά και σε βάθος χρόνου όλα αυτά τα στοιχεία, από τη στιγμή μάλιστα που στη χώρα μας τα πράγματα πάρουν τον δρόμο της ομαλοποίησης, με την παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας να φαντάζουν οι ελαφρύτερες κατηγορίες που χρήζουν διερεύνησης.

Επίσης βέβαιο είναι ότι και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει κολοσσιαία ευθύνη που εμπιστεύθηκε αυτόν τον άνθρωπο στην κρισιμότερη διαπραγμάτευση, όπως και το γεγονός ότι ακολούθησε την στρατηγική του μέχρι σχεδόν το τέλος, που μπορεί (;) να τοποθετηθεί έως την βραδιά του δημοψηφίσματος. Η κοινή γνώμη δεν μπορεί να αφήσει να περάσει ακόμα ένας "Μπαλτάκος" χωρίς να χυθεί άπλετο φως, όσο κι αν προσπαθήσει η κυβέρνηση να αποσυνδέσει τον Βαρουφάκη από τον Τσίπρα. Και βεβαίως, δεν θα γίνει η χάρη στον Βαρουφάκη να περάσει στην ιστορία ως ένας "ελαφρύς αλαφροϊσκιωτος", που έτυχε να ασκήσει εξουσία. 

Έγινε το λάθος να γίνει ΥΠΟΙΚ, δεν θα γίνει το λάθος να ξεχάσουμε ότι ήταν ΥΠΟΙΚ..
- See more at: http://epikairo.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου